Dikke passagiers vaker naar rechter voor schadevergoeding

De KLM is niet de eerste vliegmaatschappij die een klacht krijgt van een dikke passagier die geweigerd is op een vlucht. In de VS komt het vaker voor. De KLM weigerde in oktober een vrouw van 193 kilo. De vrouw liep daardoor medische afspraken in de VS mis. Ze overleed een paar dagen later. Haar man eist nu 6 miljoen schadevergoeding. De KLM zegt dat de vrouw net door de vliegtuigdeur kon, maar daarna de draai naar rechts niet kon maken. Het was eenvoudig onmogelijk haar mee te nemen. In het AD zegt een woordvoerder dat de KLM 'heel erg' meeleeft met de nabestaanden: 'De kwestie van het verlengstuk van de veiligheidsgordel en haar belasting voor de stoelen speelde nooit, omdat ze überhaupt niet aan boord is geweest'. In de VS - geen land met zo veel heel dikke mensen - speelt de discussie al langer. Passagier Kenlie Tiggeman heeft een aanklacht ingediend tegen South-West Airlines. Ook zij mocht niet mee op een vlucht. Deze passagiers vinden dat de vliegmaatschappij hen discrimineert. Omgekeerd zeggen de luchtvaartmaatschappijen dat ze geen keus hebben als een passagier  niet in een stoel past. Een ander geval, ook in de VS: een passagier die geweigerd wordt omdat hij te erg stinkt en overlast veroorzaakt. Waar ligt de grens? En wie bepaalt dat?

Bron(nen):   NU.nl  MSN  AD  

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. IwanovKapotjeplov

  KLM heeft gelijk. Als iemand überhaupt het vliegtuig niet inkomt, dan houdt het op en kun je niet mee.

 2. Jannie Ooms

  Inderdaad, de KLM staat in haar recht om die mevrouw te weigeren.
  Trouwens, je zult zo’n mastodont maar naast je krijgen, als passagier. Het is mij wel eens gebeurd hoor, dat ik een heel dikke meneer naast me kreeg. Zijn vetrollen hingen helemaal over de armleuning van mijn stoel. ‘Maakt niet uit, hoor’, zei hij goeiig lachend, als ik per ongeluk mijn arm op de leuning legde. ‘Leun maar gerust, ik kan wel tegen een stootje’.
  Gelukkig zag een lieve stewardess in dat dit zo niet kon en ik kreeg van haar een plekje bij de nooduitgang. Mijn buurman klapte de stoelleuning op en zijn lillende massa zeeg over de plek waar ik eerst ingeklemd had gezeten.
  Het is zielig voor die extreme dikkerds, maar eigenlijk zouden ze verplicht business class moeten vliegen. Dan hebben ze in elk geval wat meer ruimte.

 3. Ferry Fer

  Geen enkel medelijden met mensen die zichzelf geheel vrijwillig baggervet hebben gevreten, ik betaal als genoeg zorgpremie voor ze.

  • Jannie Ooms

   Ik heb eigenlijk wél medelijden met die superdikke mensen. Vraatzucht is volgens mij een ziekte. Een psychische dwangstoornis. Maar nogmaals, ik heb ze liever niet in de vliegtuigstoel naast me.

   (in antwoord op Ferry Fer)

Reacties niet toegestaan