De erfenis van Alexander McQueen: 32 miljoen pond schuld

Economie
door Admin
donderdag, 18 februari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Precies een week geleden werd modeontwerper Alexander McQueene dood in zijn Londense woning aangetroffen, hij had zichzelf opgehangen. Er is sindsdien veel getreurd om de sterke moederbinding van McQueen - hij was immers erg van slag toen zijn moeder ruim een week eerder was overleden.
Naar nu blijkt was er nog meer aan de hand. Zijn Britse label torste een schuld mee van 32 miljoen pond. Slechts enkele jaren was er een bescheiden winst gemaakt, maar de bankencrisis heeft hard toegeslagen in modeland en daaran wist het bedrijf van McQueen niet te ontsnappen. Het label McQueen is voor 51 procent eigendom van de Gucci-groep en grote baas aldaar - de bijzonder gefortuneerde Fransman François-Henri Pinault - moet nu beslissen wat er gaat gebeuren.
Iemands dood betekent niet automatisch dat een label niet langer kan bestaan - denk aan Dior, Chanel, Versace of Yves Saint Laurent.
Overigens zijn er ook recentelijk ontwerpers opgehouden met hun werk zonder dat de dood tussenbeide kwam. Christian Lacroix, een Franse legende, moest zijn couture-werkzaamheden staken bij gebrek aan geld en klanten.
Bron(nen): The Times