Vier gewonden om een tientje

„Wie doet dit nou? Het gaat om een rondje crossen en een tientje? Er hadden doden kunnen vallen.”

Want dat was de 'schade' die een boze deelnemer kon lopen nu zijn crosswedstrijd niet doorging. Hij was daar zo boos over dat hij opzettelijk op het publiek inreed. De man was het volgens de organisatie niet eens met het schrappen van een rondje vanwege te veel stofvorming.  ,,Nadat de cross reeds afgelopen was, kwam de man zijn geld terugvragen waarop de organisatie niet inging. Daar de wedstrijd reeds een halfuur was afgelopen", zegt de organisatie tegen het Eindhovens Dagblad. „We moesten de auto met zijn allen tegenhouden, want hij wilde nog steeds door. Er was even totale paniek”, zegt Rowin de Bruijn van de organiserende crossvereniging De Kempen.

De gewonden verkeren niet in levensgevaar. Twee mannen, een vrouw en een jongetje raakten dusdanig gewond dat ze per ambulance naar het ziekenhuis zijn vervoerd. Er zou sprake zijn van been- en andere botbreuken. Drie anderen zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel.

Toen een race was afgelast vanwege teveel stof gingen tientallen mensen met elkaar op de vuist. Hoewel anderen de vechtende partijen uit elkaar wilden halen, escaleerde het steeds verder. „En plots rijdt zo’n vent op andere mensen in. Ik heb mensen door de lucht zien vliegen. Er was even totale paniek en geschreeuw. Daarop hebben we met zijn allen de wagen tegengehouden. Die draaide zich vast in het zand. Meer konden we we even niet doen. Die vent wilde nog steeds verder gaan.”

De bestuurder (21) en zijn vriendin (17) zijn aangehouden

Bron(nen):   Eindhovens Dagblad