Tientallen mensen filmen dodelijke vechtpartij tieners. Niemand grijpt in

Het is ongelooflijk, maar in de VS filmden 50 tot 70 jongeren hoe een jongen tijdens een vechtpartij werd gedood. Niemand greep in. Niemand belde een ambulance.

De 16-jarige Khaseen Morris kreeg in een winkelcentrum bij een school in Nassau County, Long Island ruzie over een meisje. Hij raakte verwikkeld in een vechtpartij waarbij 7 of 8 jongeren hem aanvielen. Khaseen kreeg een messteek in zijn borst en vocht daarna om in leven te blijven.

Tientallen jongeren filmden het gevecht en verspreidden de beelden online. Geen enkeling nam het op voor de jongen, die later in het ziekenhuis overleed aan zijn verwondingen.

"Ik vraag aan al onze inwoners – niet alleen aan de jongeren onder ons – om je telefoon te gebruiken om de hulpdiensten te bellen indien iemand in nood verkeert in plaats van meer likes en shares te willen vergaren’’, zei Curran, gedeputeerde van Nassau County. "Onze politiemensen en hulpverleners zijn getraind om levens te redden in gevaarlijke situaties en slechts enkele seconden kunnen het verschil maken tussen leven en dood.’