‘Gezin Ruinerwold volgelingen van Moonsekte’

Het gezin dat mogelijk opgesloten zat in een boerderij in het Drentse Ruinerwold is waarschijnlijk lid van de Moonsekte. Ook de opgepakte Josef B. hoorde bij de religieuze beweging. Daar kenden ze elkaar van. Dat melden bronnen tegen RTV Drenthe.

Al in hun tijd in Hasselt waren ze lid van de Verenigingskerk, zoals de beweging internationaal heet. De Zuid-Koreaanse dominee Sun Myung Moon was de leider. Hij riep zich in de jaren vijftig uit tot de nieuwe messias. In 1965 kwam de kerk naar Nederland. De zeer vermogende Moon overleed in 2012. Zijn volgelingen worden Moonies genoemd.

Zij leven van donaties. Omdat de vader veel goede werken heeft verricht voor de kerk, ontving het gezin ook nadat hij een herseninfarct kreeg nog geld. Er is een grote hoeveelheid cash gevonden in de boerderij. Een van de rituelen is dat de volgelingen ieder half uur in een cirkel moeten bewegen. Omdat daar in het vakantiehuisje waar het gezin verbleef geen ruimte voor was, maakten de kinderen buiten de bewegingen. Toen gasten daar filmpjes van gingen maken, is besloten de familie elders onder te brengen.

Bron(nen):   RTV Drenthe