Emma Watson noemt zichzelf ‘selfpartnered’. Dat vindt veel bijval

Emma Watson, die bekend werd als Hermione Granger in de Harry Potter-films, heeft vlak voor haar 30e opzien gebaard met de nieuwe definitie van haar status: ze noemt zichzelf "self-partnered" in plaats van single.

Ze heeft geen zin om gestrest te raken, omdat ze geen partner zou hebben, zegt ze tegen Vogue. Die heeft ze wel: zichzelf. Ze bedacht de zin in een  interview met Vogue.

"Je hoort op je 30 bang te zijn als je geen huis hebt , als je geen man, geen baby, a;ls je nog steeds op zoek bent naar je eigen leven. Het heeft lang geduurd, maar ik ben erg blij single te zijn. Ik noem het zelfpartnerschap. "

Ze is niet de enige, als is ze wel de uitvinder van de term. "Zelfpartner" is een nieuwe identiteit die zich snel verspreidt, schrijft Psychology Today.. Mensen zijn het stigma van de term single beu, omdat dat iets van wanhoop en tekortschieten uitstraalt.

Steeds meer onderzoeken laten zien dat mensen die geen vaste partner hebben heel gelukkig kunnen zijn. Dat je beter selfpartnered kunt zijn dan vastzitten in een matige relatie.

Bron(nen):   Psychology Today