Van Gerwen vertelt huilend over ruzie met Klaasen: “Er is geen weg terug”

Darter Michael van Gerwen vertelt na zijn overwinning op Jelle Klaasen op het WK Darts over hun ruzie. De twee gaven elkaar geen hand bij aanvang van de wedstrijd en daar was een goede reden voor.

Van Gerwen legt geëmotioneerd uit dat Klaasen jaren geleden een foto van zijn geslachtsdeel had gestuurd naar het minderjarige en verstandelijk beperkte zusje van de vrouw van Van Gerwen..

"Als iemand zoiets stuurt naar het zusje van mijn vrouw, terwijl ze veertien was en een beperking heeft, dan ga je kapot”, vertelt de darter in tranen. "Het komt toch weer naar boven. Ik wil erboven staan, maar dat lukt me niet”, vervolgde Van Gerwen. "Ik mag hem niet tot op het bot.”

Klaasen kreeg in 2012 een taakstraf van 16 uur en moest een schadevergoeding van 400 euro betalen voor het sturen van de foto. Voor het voorval was hij goed bevriend met Van Gerwen. "We zagen elkaar vijf dagen in de week en deden alles samen. Maar als zoiets gebeurt dan is er geen weg meer terug. Hij is gestraft en dat is prima, maar dit gaat nooit meer over,” besluit de wereldkampioen.