Trump geeft WHO de schuld van coronacrisis VS: “Ze hadden het mis over heel veel dingen”

Donald Trump vindt zelf dat hem niets te verwijten valt nu de coronacrisis in zijn land volledig uit de hand is gelopen. Het is allemaal de schuld van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De Amerikaanse president overweegt dan ook om de financiële bijdrage aan het instituut in te trekken.

Volgens Trump is de WHO “erg op China georiënteerd” en zou er te veel zijn vertrouwd op data uit dat land. Ook zou de VN-organisatie het regelmatig bij het verkeerde eind hebben gehad. “Ze hadden kritiek op mijn inreisverbod voor China, maar ze hadden het mis. Ze hadden het mis over heel veel dingen”, aldus Trump. “Ze liepen achter de feiten aan en ze hadden het eerder moeten weten.”

Tijdens de persconferentie zei Trump glashard dat hij een waarschuwing van zijn adviseur Peter Navarro eind januari niet had gezien. Ook ging hij voorbij aan het feit dat de WHO toen al had gewaarschuwd voor een pandemie.

Trump bleef ondertussen tot diep in maart volhouden dat het allemaal niet zo erg was. Inmiddels verdwijnen de New Yorkse doden in massagraven, omdat er geen tijd is voor een fatsoenlijke begrafenis.