5 voedingsmiddelen die je vooral niet rauw moet eten

Rauw voedsel is 'in'. En de waarheid van onze moeders klopt ook nog steeds: met koken verdwijnen er meestal kostbare voedingstoffen.

Maar in een aantal gevallen is het omgekeerde waar en komen de gezonde voedingsstoffen pas tot uiting nadat vergif door koken vernietigd is.

  1. Aardappelen. Zelfs fanatieke rauw-eters zullen zich niet snel te buiten gaan aan aardappels: ze zijn niet te eten. Maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn. Er zit solanine in en chaconne, beide bijzonder gevaarlijk en oorzaak van hoofdpijn, diarree en andere aandoeningen.
  2. Aubergine en Cassave. De eerste bevat een toxisch molecuul en de tweede bevat cyanide.
  3. Bruine bonen Als ze niet gaar zijn, bevatten bruine bonen een toxine: fytohemagglutinine. Het kan maagklachten en symptomen veroorzaken die lijken op voedselvergiftiging.
  4. Kippen vlees. Dit soort vlees kan een bacterie bevatten die salmonella wordt genoemd en die spijsverteringsproblemen of voedselvergiftiging kan veroorzaken.

Bron(nen):   Maxiscience