Crisis in Sri Lanka: schoolexamens gaan niet door omdat overheid papier niet meer kan betalen

Sri Lanka heeft voor miljoenen scholieren de schoolexamens geannuleerd, omdat de regering de import van drukpapier niet kan betalen. Het land kampt met de grootste financiële crisis in zijn bestaan, schrijft The Guardian.

Het ministerie van Onderwijs meldt dat de examens van komende week voor onbepaalde tijd worden uitgesteld vanwege een acuut papiertekort. Er is geen geld om het printpapier en de inkt te betalen. Ongeveer twee derde van de 4,5 miljoen studenten in het land wordt getroffen.

Eten en brandstof op rantsoen
Nu het land met een grote valutacrisis wordt geconfronteerd, dreigen eerste levensbehoeften als brandstof, kookgas, medicijnen, maar ook melk, kip en andere voedingsmiddelen onbetaalbaar te worden. Veel producten zijn op rantsoen gezet.

Het Zuid-Aziatische land is in acute geldnood en vraagt om een reddingsoperatie van het IMF om de schuldencrisis op te lossen en de financiële reserves te versterken. Sri Lanka vroeg eerder dit jaar China, een van zijn belangrijkste schuldeisers, om te helpen met het uitstellen van schulden, maar Peking heeft daarop nog niet gereageerd.

Bron(nen):   The Guardian