‘Facebook komt in de komende maanden met eigen cryptomunt’

Facebook zou al in de eerste helft van dit jaar een cryptomunt willen lanceren. Dat vertellen ingewijden aan The New York Times. De tech-gigant voert gesprekken met diverse cryptobeurzen over een eigen digitale valuta voor consumenten.

Eind vorig jaar waren er al berichten dat Facebook werkt aan een virtuele munt. Die zou er vooral voor moeten zorgen dat WhatsApp-gebruikers elkaar kunnen betalen. In tegenstelling tot veel andere cryptomunten zou de WhatsApp-coin een vaste wisselkoers krijgen gekoppeld aan normale valuta als de euro en de dollar.

Zo moeten de koersschommelingen die de cryptomarkt zo kenmerken worden voorkomen. De munt van Facebook moet betalingen tussen gebruikers in verschillende landen faciliteren. Ook zouden mensen in landen waar bankrekeningen moeilijk te openen zijn kunnen profiteren van de munt. Facebook richt zich volgens Bloomberg in de eerste plaats op India.

Inmiddels zijn vijftig Facebookmedewerkers met het project bezig. Het sociale netwerk heeft al aangegeven af te willen van het mijnen van munten, waarbij de rekenkracht van computers wordt gebruikt om ingewikkelde sommen op te lossen. Dit zou te veel energie kosten. De vraag is of de munt gebruik gaat maken van de blockchain en in hoeverre dan nog sprake is van een echte cryptomunt zoals Bitcoin of Litecoin.

Bron(nen):   The New York Times