10 smoezen om niet te hoeven sporten

De top 10 van de meest gebruikte smoezen om niet te hoeven sporten.
 1. Ik heb een hekel aan sport Probeer eens iets nieuws. Misschien is badminton wel iets voor jou, of dansen of skeeleren?
 2. Ik heb het vaak geprobeerd, maar ik hou het nooit vol Veel mensen beginnen vol goede moed aan een te zwaar programma. Begin langzaam en bouw het beetje bij beetje op.
 3. Een fitnessabonnement is te duur Zoek een goedkoper fitnesscentrum en als je dat niet vindt, kijk dan uit naar een activiteit die beter bij je budget past.
 4. Ik ben gestopt want ik raakte die kilo’s toch niet kwijt In no time gewicht verliezen en een strak en gespierd lijf krijgen, is een utopie. Geef je lichaam de tijd - minstens 12 weken regelmatig sporten - om te reageren.
 5. Ik wil wel maar ik weet niet hoe eraan te beginnen Informeer naar de mogelijkheden in de buurt. Zoek informatie op internet of in een boekwinkel. Informeer bij sportieve vrienden en kennissen.
 6. Naast mijn baan is er nog mijn gezin om voor te zorgen Ga een uurtje fitnessen als de kleinsten in bed liggen. Loop een blokje om terwijl je zoontje volgt met de fiets. Zoek een sportcentrum waar kinderopvang is. Doe oefeningen thuis.
 7. Ik ben te moe en niet gemotiveerd om te sporten Van sporten krijg je juist meer energie. De motivatie komt dan meestal vanzelf.
 8. Sporten doet pijn Je moet jezelf niet forceren. Als het goed is, ben je tijdens het sporten nog in staat om een gesprek te voeren. 
 9. Ik kan het niet opbrengen om iedere week/dag te sporten Begin bescheiden en kijk wat je leuk vindt. Bv. iedere ochtend 10 minuten eerder opstaan om te stretchen of een lange wandeling in het weekend?
 10. Geen tijd Mensen die niet sporten hebben evenveel tijd als hun sportende medemensen. Ze werken niet langer, hebben geen grotere gezinnen, noch drukkere agenda’s. Maak jezelf niets wijs.

Bron(nen):   Knack      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Steven

  En het hebben van voldoende geslachtgemeenschap, als zijnde sport?

 2. DutchBag

  “hebben evenveel tijd dan hun”* moet zijn “evenveel tijd als…” of (grammaticaal gezien) “meer…dan” “minder…dan”

  * Je hebt helemaal gelijk: is aangepast!

Reacties niet toegestaan