Deze gewoonten verkorten je leven met 30 minuten per dag

We weten allemaal dat roken, overmatig drinken en junkfood ongezond is en de levensduur niet ten goede komt. Maar dankzij een onderzoek van de Universiteit van Cambridge weten we nu hoeveel tijd deze gewoonten van ons leven afsnoepen. Wetenschapper David Spiegelhalter kwantificeerde aan de hand van eerdere studies hoe bepaalde gewoonten van invloed zijn op onze levensduur. En deze gewoonten verkorten je leven met maar liefst 30 minuten per dag. - 2 sigaretten per dag - 2 extra alcoholische dranken per dag (3 per dag voor vrouwen en 4 per dag voor mannen) - 1 portie rood vlees per dag - 5 kilo overgewicht - 2 uur per dag televisie kijken Maar er is ook goed nieuws. De volgende gewoonten kunnen tijd toevoegen aan je leven. - 1 alcoholisch drankje per dag geeft je 30 minuten extra per dag - 20 minuten gematigde beweging per dag geeft je een uur extra per dag - een dagelijks dieet van vers fruit en groenten is goed voor 2 extra uren per dag - een vrouw zijn in plaats van een man: zij zijn gezegend met 2 extra uren per dag

Bron(nen):   Everyday Health      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. BrightKnight

    Ik had je dit onderzoekje kunnen besparen. Ik ga NIET dood. Wie bepaalt dat eigenlijk hoe lang je mag leven in een lap bloederig vlees ? Meer dan een kadaver is het niet.

  2. Femke

    Mijn oma rookte drie pakjes sigaretten per dag van haar vijftiende levensjaar, drinkt twee neutjes en twee pilsjes per dag en dat jaar in en jaar uit, ad iedere dag rosbief en was verzot op ossenworst en biefstuk was 50 kilo te zwaar en keek iedere dag minstens vier uur naar de televisie en sport daar keek ze alleen naar, en werd honderdzes jaar oud, hoe oud zou ze geworden zijn als ze alles wat ze lekker vond had moeten laten staan!!!

Reacties niet toegestaan