Omstreden neuroloog Jansen Steur werkt in ziekenhuis in Duitsland

De in opspraak geraakte voormalig neuroloog Ernst Jansen Steur, die in een omvangrijke strafzaak is verwikkeld, is opnieuw aan het werk gegaan, als arts in een ziekenhuis in het Duitse Heilbronn. Dat meldt de NOS.

De neuroloog wordt ervan verdacht dat hij in het Medisch Spectrum Twente jarenlang verkeerde diagnoses heeft gesteld. Hij vertelde zijn patiënten dat ze alzheimer, parkinson of multiple sclerose hadden. Jansen Steur wordt er ook van verdacht buiten medeweten van de familie de hersenen van een overleden patiënt te hebben verwijderd.

In Nederland mag Jansen Steur niet meer als neuroloog werken. Formeel mag hij dat in het buitenland wel. Zo lang hij verdachte is kan het hem niet worden verboden, zegt het Openbaar Ministerie. Zijn diploma is in Duitsland gewoon geldig, werkgevers zijn zelf verantwoordelijk voor het screenen van hun artsen.

Bron(nen):   NOS      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  • catchit64

    Vreemd, de naam Jansen Steur komt in de namendatabank van het Meertens instituut niet voor. Was hij de enige in Nederland en is hij uitgeschreven?

    • Bert Schimmel

      In Nederland is hij uitgeschreven als arts, maar omdat zijn diploma’s rechtsgeldig blijven, kan hij zonder enig probleem, in het buitenland weer als arts gaan werken.