Enig kinderen hebben vaker obesitas

Kinderen zonder broertjes of zusjes hebben vaker obesitas blijkt uit een nieuwe studie. Ze eten mogelijk ongezonder en bewegen vermoedelijk minder.

Er is al veel onderzoek gedaan naar de verschillen tussen kinderen die alleen zijn in het gezin of die broers en zusjes hebben. "Gemiddeld genomen krijgen enig kinderen meer scholing en scoren ze hoger op cognitieve tests," zegt psycholoog Toni Falbo van de University of Texas. "Ook met hun persoonlijkheid is niets mis. Het enige verschil is dat ze sterkere banden hebben met hun ouders dan kinderen die broers en zussen hebben."

En ze hebben dus vaker obesitas. Daarvoor zijn allerlei verklaringen. Hoofdonderzoeker Chelsea Kracht van Louisiana State University denkt dat moeders met enig kinderen minder plannen. "Met meerdere kinderen moet je wat meer een schema volgen en op vaste tijden eten. Dus eet je vaker thuis en vermoedelijk minder fastfood." Andere verklaring is dat enig kinderen minder bewegen. "Omdat ze niet direct iemand hebben om mee te stoeien zitten ze misschien vaker stil."

Bron(nen):   CNN