Opwinding en woede over Nederlandse paarden in Engelse hamburgers

Engelsen houden zo van paarden dat ze de dieren voor geen prijs opeten. Groot is dan ook de verontwaardiging toen uit een test van een consumentenprogramma bleek dat sommige hamburgers die in de supermarkt te koop zijn niet alleen bestaan uit rondvlees, zoals op de verpakking staat, maar ook uit paard en schaap. In een merk werd meer dan 35% paard gevonden en 15% schaap, zodat die burger nog maar voor de helft een rundvleesburger is. Grootste daders zijn de ketens van Aldi en Lidl. Beide bedrijven hebben ijlings de gewraakte burgers uit de schappen gehaald. Ook Tesco, de Engelse Albert Heijn, verkoopt geen hamburgers meer vanwege (volgens The Guardian) the hamburger scandal. Maar het is al te laat: de Engelse burgers en pers twijfelen nu ook aan de herkomst van andere producten. Vermoedelijk komt de vleessmurrie waaruit de burgers zijn gemaakt onder meer uit Nederland, al staat dat nog niet vast. De opwinding in Engeland is groot, want dit is een gevoelig onderwerp. De media staan er vol van en er zijn aanwijzingen dat de vleesconsumptie een beetje is gedaald.

Bron(nen):   The Guardian      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Loobs

    Sentimenteel en hypocriet. Paarden die naar de slachter gaan hebben meestal ‘n beter leven gehad dan alle kippen, varkens en kalveren die Engelsen zonder scrupules vreten.

  2. Har Davids

    Het komt wat hysterisch over als er gesproken wordt van ‘contamination’ van de hamburgers, alsof zij dodelijke virussen bevatten. Dat er gesjoemeld is, is buiten kijf, maar het inderdaad overdreven sentiment toont weer eens aan hoe selectief onze gevoeligheden kunnen zijn.

Reacties niet toegestaan