‘Jansen Steur gaf patiënt marihuana’

De tuchtklacht tegen ex-neuroloog Ernst Jansen Steur is uitgebreid met een nieuw verwijt. Jansen Steur zou een patiënt in 2003 marihuana uit zijn 'bureaula' hebben aangeboden. Vervolgens zou de arts zijn patiënt voor verdere verstrekking hebben verwezen naar een bekende in het drugscircuit. Dat meldt letselschade-expert Yme Drost zaterdag op zijn website.

Drost diende vorige week namens vijf klagers een klacht in tegen Jansen Steur bij het Tuchtcollege. De tuchtrechter is gevraagd om Jansen Steur de zwaarst mogelijke maatregel op te leggen, namelijk een verbod op inschrijving in het BIG-register. Alleen artsen die in dat register staan ingeschreven, mogen hun beroep uitoefenen. Jansen Steur liet zich in 2009 uit het BIG-register schrijven na een 'deal’ met de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

'Schandaalarts' Jansen Steur werd een reeks fouten in 2004 ontslagen bij het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Tussen 1996 en 2003 zou hij onder meer veel verkeerde diagnoses hebben gesteld. Daarna is hij in Duitsland aan de slag gegaan als arts, totdat zijn verleden in Nederland aan het licht kwam.