Thuiswerken: met deze vijf tips wordt het een mooie dag

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
vrijdag, 13 maart 2020 om 7:03
hh 83464563
Lekker de dag op je gemak beginnen met koffie en een krantje in plaats van een overspannen ochtendspits, lekker uitgebreid lunchen en buiten wandelen wanneer je zin hebt, dat thuiswerken, dat de overheid adviseert vanwege het coronavirus, klinkt zo erg niet. Maar dan moet je het wel goed aanpakken, anders loop je de kans dat het een verspilde dag wordt.
  1. Plan je dag
    Zet de wekker hooguit een uurtje later dan normaal (je hebt tenslotte geen reistijd). Plan blokken van maximaal twee uur werken achter elkaar en neem vaste pauzes. Spreek ook een eindtijd met jezelf af, zodat je daarna niet meer aan je werk hoeft te denken.
  2. Zorg voor een fijne werkplek
    In bed werken met een laptop op schoot is eventjes leuk, maar op den duur krijg je last van je rug. Zorg dus voor een fijne werkplek. Een bureau, de keukentafel, als je maar comfortabel zit.
  3. Voorkom afleidingen
    Er is geen baas die mee kan kijken op je beeldscherm en geen collega die mailt wanneer je klaar bent, je moet zelf dus de discipline opbrengen om aan de slag te gaan. Dat gaat gemakkelijker als je niet wordt afgeleid door je telefoon. Leg hem in een andere kamer of zet het geluid uit.
  4. Ga in je pauze naar buiten
    Je hoeft niet met collega's in de kantine aan de bammetjes, profiteer daarvan. Zoek een leuk lunchtentje op of sla thuis aan het kokkerellen en maak daarna een fijne wandeling.
  5. Geniet van de extra tijd
    Je hebt geen reistijd, geen lange vergaderingen of gezellige, maar te lange babbels bij de koffie-automaat. Dat betekent dat je tijd over houdt. En daar mag je gerust van genieten. Als je door het coronavirus liever de horeca mijdt, zet dan lekker thuis al extra vroeg die Netflixserie aan of spreek met iemand af voor een borrel om 17 uur.
En begin je je collega's nu al te missen, dan kun je er vast wel eentje opbellen.