Waarom het gezond is een hongergevoel te hebben

Er wordt vaak beweerd dat we in de westerse wereld niet weten wat honger hebben is. En dan gaat het niet om honger uit armoede, maar om een knorrende maag. Volgens voedingsexperts zouden we pas moeten eten als we een echt hongergevoel hebben. Het smaakt dan niet alleen beter, het is ook gezond. Voedingsexperts menen dat we honger opnieuw op een goede manier moeten toelaten in ons dagelijks eetpatroon. Sommigen eten gedachteloos door en kennen nooit een hongergevoel, terwijl anderen honger onderdrukken om af te vallen. Om het maar niet over emotie-eters te hebben, mensen die eenzaamheid, verveling, verdriet of blijdschap verwarren met honger. Hier zou een balans in moeten komen. Waarom een hongergevoel hebben goed voor ons is? - Eten als we daadwerkelijk honger hebben voorkomt overeten. Wie voelt wat honger is, kan ook voelen wanneer het hongergevoel stopt en verandert in een voldaan, aangenaam gevoel in de maag. Dat resulteert uiteindelijk vaak ook in een gezond gewicht. - Kinderen worden minder kieskeurig. Als ze de tijd krijgen om een hongergevoel te ontwikkelen tussen maaltijden door, smaakt het eten ze niet alleen beter, ze zullen sneller geneigd zijn om nieuwe dingen te proberen. - We weten weer wat lekker eten is. We gaan eten weer respecteren en kunnen oprecht genieten omdat iets met honger een stuk lekkerder smaakt.    

Bron(nen):   Huffington Post      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Lijkt me een goed verhaal.
  Overigens heb ik vaak genoeg honger en een honger gevoel. Gelukkig verkeer ik in de omstandigheden dat er altijd dan binnen afzienbare tijd eten voorhanden is.

 2. kees12345

  Ik heb mezelf enige tijd geleden verdiept in een maagzuur
  dieet
  en hierin komt honger ook voor. Je kunt niet zomaar honger gaan creeeren naar mijn idee, zodat mensen beter letten op wat ze eten enzo. Steeds wachten op honger kan ook je metabolisme vertragen, wat weer voor negatieve gevolgen kan zorgen. Ik vind dus dat er tekort in gegaan wordt op het waarom honger hebben precies zin heeft vanuit wetenschappelijk oogpunt.

 3. Nelson

  Probeer het een beetje in te delen, en schat een beetje in hoe lang het duurt voordat het verteerd. Op random tijden eten lijkt mij ook niet echt bevordelijk voor de spijsvertering

Reacties niet toegestaan