Studie: als je wilt afvallen, eet dan proteine als ontbijt

Als je 's morgens een ontbijt eet dat rijk is aan proteine, bijvoorbeeld eieren en vlees, dan heb je de rest van de dag minder honger. Dat is de uitkomst van een studie bij mensen die te dik waren/zijn. Ze kregen iedere ochtend een gelijke hoeveel calorieën als ontbijt. Bij de ene helft was dat vooral graan, bij de andere groep bestond het ontbijt voor een groot deel uit proteine. De rest van de dag mochten beide groepen eten wat ze wilde. De groep die eieren had gekregen hadden de hele dag minder honger dan de andere groep. En ook een lager gehalte van de 'hongerhormoon'.

Bron(nen):   The Atlantic      

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bart_van_Oerle

  Eat breakfast like a king, lunch like a prince, and dinner like a beggar.

  • AAFJE

   T’is “dine like a beggar”

   (in antwoord op Bart_van_Oerle)
   • Pietje_Precies

    nee, goed lezen. er staat EAT en eat dine slaat nergens op,

    (in antwoord op AAFJE)
    • Edcellent

     Als je nou schrijft: “ik denk dat het niet klopt” ga je niet zo op je gezicht als nu. Je kunt “lunch” lezen als zelfstandig naamwoord, maar hier is het een werkwoord; ‘to eat breakfast’, ‘to lunch’ en ‘to dine’. Jouw redenering kan hooguit ook, maar een Brit zou het niet zeggen.

     (in antwoord op Pietje_Precies)
     • AAFJE

      @Pietje_Precies:disqus: je hebt gelijk. “dinner like a pauper”, vertelt internet. Ik interpreteerde het als werkwoord zoals @Edcellent:disqus het nader verklaart.

      (in antwoord op Edcellent)
     • Edcellent

      Zat ik er zelf mooi naast….

      (in antwoord op AAFJE)
 2. Paul m van Dam

  Raar eigenlijk dat anno 2013 iemand nog stukken weefsels van genetisch nauwverwante soorten en eieren wil eten als bron van eiwitten. Niet erg gezond, zeer onethisch en bijzonder slecht voor de leefomgeving. Een paar honderd jaar geleden was kannibalisme, slavernij, en kinderarbeid onder menselijke dieren ook geen ongewoon verschijnsel. Maar dat mag niet meer van de meeste overheden anders bestonden ze nog. Menselijke dieren leveren het meeste op als ze blijven leven en belasting betalen en niet-menselijke dieren als ze misbruikt, gedood, gegeten of worden weggegooid. Het kleine genetische verschil verklaart immers het verschil niet. Wel het grote verschil tussen een geïnformeerde gewetensvolle burger en de slaafsvolgende comateuze consument. Maar burgers bestaan niet meer voor de overheid, alleen consumenten. We zullen weer moeten gaan nadenken waar we mee bezig zijn. Begin de dag dus met een handje noten.

  • knier

   Raar eigenlijk dat anno 2013 iemand nog steeds niet weet dat het menselijk ras omnivoor is, ipv herbivoor,een fantasie gebaseerd op een paar pseudo wetenschappelijke broddelwerkjes die het tegendeel beweren..Niet erg gezond,onwetenschappelijk en getuigend van een zwaar geïndoctrineerde geest.
   Menselijke dieren zijn het makkelijkst te houden als de leugen die je ze verteld maar groot genoeg is en de betreffende personen maar labiel genoeg zijn om ze wijs te maken dat juist zei geen slaafsvolgende comateuze consument zijn.Maar nadenkende veganisten bestaan niet,alleen brainwashed victem’s.
   We zullen moeten gaan nadenken hoe we die groep weer met hun neus op de feiten kunnen duwen.Begin de dag met een stevig ontbijt voor de nodige (hersen)energie om dit probleem op te lossen.

   (in antwoord op Paul m van Dam)
   • Paul m van Dam

    @knier dank voor je reactie. Even paar dingen rechtzetten. Het menselijk ras bestaat niet, dat een begrip dat allang weerlegd is. Het begrip heeft wel duistere geesten in het verleden tot wandaden aangezet. Vooral in de Duitse literatuur voor de tweede wereldoorlog is dat begrip populair geweest. Het begrip ras wordt alleen terecht gebruikt door fokkers om verschillen binnen de soort aan te duiden nooit buiten de soort. Homo Sapiens is geen ras maar gewoon een ondersoort met veel gemeenschappelijke voorouders met andere soorten. Er is ook geen scherpe grens te trekken tussen homo sapiens en andere diersoorten. Er is eerder sprake van een continuüm. Ik betwist ook niet dat een homo sapiens een omnivoor is. Maar betoog wel dat mensen de vrijheid hebben om te kunnen kiezen. Een mens is ook altijd kannibaal geweest en dat argument wordt (gelukkig) nooit ingebracht om mensenvlees in supermarkt te verkopen. Maar wie denkt dat vlees moet zou ook hier consequent moeten zijn. Reclamemensen hebben beter door hun koopgedrag slaafs kan worden gevolgd en is ook wetenschappelijk onderbouwd. Het is mogelijk om iemand tot een aankoop aan te zetten en tegelijkertijd het idee te geven dat het een eigen keuze is. Dat lukt ze aardig. De vraag dringt zich op welke groep zwaar geïndoctrineerd is. Wie geïndoctrineerd is, is de laatste die daar een uitspraak over kan doen. Ik ken geen overheid die vleesconsumptie ontmoedigd. Zelfs waarschuwingen voor levensgevaarlijk besmet voedsel als rauwe kip wil de overheid niet verplicht stellen. Er worden enorme bedragen aan subsidies gegeven om de consument te indoctrineren om vlees te nuttigen. De bureaucraten van de EU zijn daar kampioen in. Zo moest iedereen kip eten en insecten. Al met al wordt steeds duidelijker dat er een planeet B nodig is om te blijven voldoen aan de “opgepepte” verlangens van de mensheid. Dat gaat niet lukken zonder ecologische rampen. De vraag is of één ondersoort het overleeft als van de rest van het ecosysteem nog 20% overblijft. Tenslotte de uitspraak van een “broddelwetenschapper” Albert Einstein. De gevaarlijkste mensen zijn niet zij die kwaad doen maar de wegkijkers.

    (in antwoord op knier)
  • kletsmajoor

   Wat een omslachtige manier om te zeggen dat je jezelf een beter mens vindt dan de anderen.

   (in antwoord op Paul m van Dam)
 3. Kruisnet

  Heerlijk, een eitje bij het onbijt! Maar ik zal er vanaf nu vaker een plakje ham onder leggen.
  Daarna weer aan het werk. Je hebt namelijk aardig wat energie nodig als onethische kannibalistische kinderslavenhouder. Een lepeltje levertraan schijnt trouwens ook heel goed voor je te zijn.

 4. Jeroen Biegstraaten

  @Paul m van Dam;
  Het gaat over het eten van een stevige portie eiwitten.
  Meer niet,. ontspan, haal diep adem en zet een glimlach op.

  • Paul m van Dam

   Met die glimlach zit het bij mij wel goed. Wees gerust. Maar Jeroen het ging inderdaad over een stevige portie eiwitten. Maar er zijn zoveel bronnen van eiwitten en waarom nu uitgerekend steeds eerst iemand dood moet na eerst een ellendig leven, ontgaat me werkelijk. Natuurlijk kan je wegkijken omdat je toevallig aan de goede kant van het mes of slagpen staat. Je kan wegkijken maar je mist een flink deel van de werkelijkheid. De werkelijkheid van de wereld dat heel veel geld verdiend aan heel veel leed en vernietiging van de leefomgeving. De vraag is of je daar onverschillig tegenover moet staan. Ik denk het niet.

   (in antwoord op Jeroen Biegstraaten)
 5. AAFJE

  Ik ontbijt met een dubbele espresso en heb geen last van een hongerhormoon….

Reacties niet toegestaan