Neuspeuteren wellicht gezond

De meeste mensen zullen hun kind een vermaning geven als ze het op neuspeuteren betrappen. Helaas heeft je kind, zelfs al eet hij/zij het op, misschien een beetje gelijk. Volgens een nieuwe theorie is neuspeuteren gezond en kan het ons immuunsysteem versterken. Snot zou volgens de onderzoekers zelfs lekker smaken om kinderen zover te krijgen het op te eten - en daarmee als een soort vaccin het kind tegen ziektes beschermen. Dit sluit aan bij het idee dat we veel te hygiënisch zijn geworden, met juist ziektes als allergieën, eczeem en astma tot gevolg. Voor het boosten van het immuunsysteem moet je niet te schoon zijn en kun je deze tips opvolgen: - laat je kind buitenspelen en vies worden - gebruik geen anti-bacteriële zeep, gewone zeep is goed genoeg en maakt geen goede micro-organismen kapot - gebruik zo min mogelijk antibiotica en dat geldt ook voor antibiotica in vlees

Bron(nen):   Huffington Post      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. perry

  Ben benieuwd wat dat snot opeten extra bijdraagt. We produceren per dag een halve liter snot, waarvan we maar een fractie ‘buiten langs’ opeten. De rest -het overgrote deel- gaat met de trilslag van het trilhaardragend slijmvlies van de neus toch al naar onze keel en slikken dat onbewust door met de 1 tot 1,5 liter speeksel per dag.

  Ook interessant welke ik onderzoeksmethode hierachter zit.

  • kletsmajoor

   Waarschijnlijk geldt hier de “journalistenwijsheid” dat je nooit een goed verhaal kapot moet checken.

   (in antwoord op perry)
 2. AT

  En daarnaast is neuspeuteren een goede manier om je hersens te masseren, mits je het diep genoeg doet.

 3. iembam

  Dit is pas goed nieuws! is het dan ook goed om je gepeuterde snotjes de hele week op te sparen en in ene hops naar binnen te werken? of schiet ik nou door.

  Ik wil dat niet hoor voor de duidelijkheid, maar een vriend van een collega die heeft een verre nicht en daar een vriendin van…die wil dat….dus.

Reacties niet toegestaan