Kinderen niet gelukkig van tv kijken

Het is al vaker gezegd: kinderen moeten lekker buiten spelen. Het is niet alleen goed voor hun gezondheid, ze worden er ook gelukkiger van. Het lijkt erop dat kinderen met een inactieve leefstijl vaker last hebben van depressies en angststoornissen. Ook voelen ze zich in het algemeen minder gelukkig en hebben ze een lager gevoel van eigenwaarde. Dat blijkt uit nieuw Brits onderzoek. Al eerder is gesignaleerd dat kinderen steeds minder bewegen. De helft van de Britse kinderen van zeven jaar oud krijgt niet genoeg beweging. Meisjes zijn veel inactiever dan jongens. Het gebrek aan beweging komt omdat kinderen te gemakkelijk kiezen voor de tv en computer als tijdverdrijf. Maar dit is slecht voor hun gezondheid en deels de oorzaak van overgewicht bij kinderen. Nu blijkt dat het niet alleen slecht is voor hun fysieke gezondheid. Ook hun geestelijke gezondheid heeft er onder te lijden. Er is een sterk verband gevonden tussen de activiteit van kinderen en hun gevoel van welzijn. Kinderen worden erg gelukkig van sporten als fietsen, zwemmen en voetbal. Maar ook een simpele wandeling maakt hen al blij.

Bron(nen):   Daily Mail      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Je kunt het kinderen niet kwalijk nemen dat ze uit achterlijke ouders zijn geboren.
  Als ouder bepaal jij of de TV aan gaat of niet. Heb je dat niet in de hand, dan heb je dat in een vroeg stadium al verprutst.

  • Marcel van Houten

   Klopt helemaal en de titel slaat ook niet alleen op kinderen, ook volwassen mensen worden niet gelukkiger van de Televisie.

   De achterlijke pulp die de laatste jaren meer en meer de overhand krijgt is werkelijk om te kotsen!!

   (in antwoord op catchit64)
 2. ikookeven

  Daar had ik geen onderzoek voor nodig! Gewoon je “boerenverstand” gebruiken! Van buiten sportief bezig zijn, worden we allemaal gelukkiger… en het komt de schoonheid en gezondheid ten goede!

Reacties niet toegestaan