‘Duurzaam’ vlees is vaak gewoon bio-industrie varken

Vleesverwerker Vion, de grootste leverancier van zogenaamd 'duurzaam' vlees, verpakt gewoon varkensvlees als duurzaam vlees en strijkt hiermee ten onrechte extra geld op. Consumenten betalen extra voor duurzaam vlees, omdat ze denken dat het gezonder is en de dieren op een betere wijze zijn gehouden. Maar volgens medewerkers van Vion in Zembla (donderdagavond te zien) stopt Vion ook gewoon vlees in verpakkingen waar 'duurzaam' op staat. Vion is de belangrijkste leverancier van het keurmerk 'Beter Leven Vlees'. Dat vlees moet aan specifieke eisen van de Dierenbescherming voldoen en wordt onder meer geleverd aan Albert Heijn, PLUS en Unilever.
Volgens werknemers van Vion wordt het duurzame vlees regelmatig aangevuld met gewoon vlees als de vraag groter is dan het aanbod. 'Een paar jaar geleden werd tegen klanten gezegd: we hebben niet alles wat je vraagt. Dan werd er gewoon nee verkocht. Tegenwoordig leveren we gewoon, ook als het er niet is', aldus een werknemer. In de uitzending van Zembla is ook aandacht voor de poepresten die op veel vlees zouden zitten.  

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Uiteindelijk blijkt straks dat we allemaal Soylent Green eten

 2. catchit64

  foei foei foei…

 3. Mo Meta

  Leve het kapitalisme. Boete van een fractie van de jaaromzet en niet meer over praten.

 4. kletsmajoor

  Wat mij opvalt is dat ook hier weer falend toezicht in het spel is. Net als bij de banken.

 5. bierneus

  Anonieme ex-mederwerks en Zembla laat niet aan Vion zien wat ze hebben. Beschuldigen zonder bedrijf kans te geven te reageren. Zeer kwalijke hitserij.

 6. Heldoppantoffels

  Wat zijn het toch een varkens!!!

 7. Hans_Vermeulen

  Plank een label op en de kudde begint te rennen!!

 8. Pietje_Precies

  I KNEW IT! blij dat ik nooit heb meegedaan aan die bio-flauwekul

Reacties niet toegestaan