Beestjes in de poep van slanke mensen kunnen de dikke mensen helpen

Waarom komt de een heel snel aan en kan de ander eten wat zij wil? Er komt steeds meer bewijs dat de bacteriën in ons maag-darm stelsel daarin een (grote) rol spelen. De een heeft beestjes die voor gewichtstoename zorgen, de ander niet. Het schijnt dat met name de aan- of afwezigheid van bacteroides zou een grote rol spelen, schrijft de Guardian. Wetenschappers hebben met behulp van de poep van dunne en dikke mensen en van muizen uitgeprobeerd of het wat zou uitmaken als dikke mensen de bacteriën krijgen van dunne mensen. Dat lijkt zo te zijn. Althans, muizen die werden ingespoten met 'dikke' bacteriën (van mensen) werden dik, en muizen die werden ingespoten met 'dunne' bacteriën bleven dun. Volgens de onderzoekers kan dit de weg openen naar hele nieuwe behandelmethoden voor obesitas

Bron(nen):   Guardian      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Gewoon niet zo veel eten en alles komt goed.

 2. Marcel van Houten

  Ik wil wel wat poep apart leggen voor lieve dikkertjes!

 3. Diederdick

  Simpele reacties op een wel heel simpel stuk

  Inmiddels heeft de wetenschap meer studie gemaakt van de “beestjes” in onze darmen.

  Blijkt dat de gemiddelde mens anderhalve kilo bacteriën in de darmen heeft.
  Meer dan waarschijnlijk verantwoordelijk voor ziekte van Crohn, Coilitis Ulcerosa, psoriasis, stemmingswisselingen, obesitas en allerlei andere zaken.

  Uiteindelijk zijn wij niets meer dan een soort van ecosysteem waarvan de gezondheid, acties en toekomst worden bepaald door de interactie met miljarden soorten bacteriestammen.

  Calvinistisch schrijven “minder eten” is, naar nu blijkt, erg simpel geredeneerd. Ook voor mager blijven of obesitas zijn eerder de bacteriestammen in iemands darmen dan de “wilskracht” van de persoon zelf verantwoordelijk.

  Dat dat een vervelende boodschap voor de wilskrachtiogen is moge duidelijk zijn.

  • kletsmajoor

   Massa en energie ontstaan niet uit het niets. Als je niets eet wordt je onvermijdelijk lichter en ga je op den duur dood. Er is dus altijd een hoeveelheid eten waarbij je op gewicht blijft. Bacteriestammen zijn belangrijk voor een goede gezondheid maar aan de natuurwetten kunnen ze niets veranderen in wat voor samenstelling dan ook.

   (in antwoord op Diederdick)
 4. Hobbykip

  Lintworm? iemand?

 5. disqus_cDEBEY6Kl8

  Vandaar die E-coli op het vlees

Reacties niet toegestaan