Wat zegt jouw koffie over je persoonlijkheid?

Uit een recent onderzoek blijkt dat het soort koffie dat je het liefste drinkt iets zegt over je persoonlijkheid. Dr. Ramani Durvasula is als klinisch psycholoog verbonden aan de State University Los Angeles en onderzocht 1.000 koffieliefhebbers en keek behalve naar hun koffievoorkeur ook naar hun persoonlijkheid. Daaruit bleek dat mensen die hun koffie het liefst zwart drinken meestal no-nonsense types, zonder capsones, maar ze kunnen ook kortaf en ongeduldig zijn. Ze zijn ook een beetje ouderwets en staan afkerig tegenover veranderingen. Latte macchiato drinkers zijn nogal behaagziek zijn en hebben soms wat neurotische trekjes. De perfectionistische cappuccino-drinkers zijn enigzins dwangmatige controle-freaks, overgevoelig en veel bezig met hun lichaam en gezondheid. Nescafédrinkers zijn de meest relaxte types, volgens het onderzoek, maar zij hebben ook de neiging om alles op de lange baan te schuiven. Ga jij liever voor zoete ijskoffie dan ben je vast een spontane, ondernemende trendsetter, maar af en toe een beetje té roekeloos.

Bron(nen):   The Independent       

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Apekool

  Mogelijk ben ik schizofreen: ik drink ze allemaal op z’n tijd!

 2. tan

  ik ruik een diederik stapel…

 3. Captain Caveman

  Graag nog de volgende onderzoeken:
  patat eters, bier(soort) drinkers, wc papier gebruikers..
  Ach, laat ook maar….

  • Prikker

   Inderdaad.. breng ze nou niet op ideeën..

   (in antwoord op Captain Caveman)
   • Captain Caveman

    iedereen zit ongetwijfeld in spanning om te weten te komen wat voor persoonlijkheid een liefhebber van een patatje oorlog heeft…

    (in antwoord op Prikker)
  • catchit64

   Volgens mij werkt Diederik Stapel voor deze club. Zulke onzin onderzoeken zijn razendpopulair alhier.

   (in antwoord op Captain Caveman)
 4. DiscuJohn

  Ik vind dit soort onderzoeken altijd ‘eiland-research’. Je hebt een heel klein gebiedje onderzocht (?) maar weet niets over de betekenis of relevantie in een groter geheel. Tijd voor een diepgaand onderzoek naar onderzoekers. Wat zegt het het onderzoeksonderwerp en de relevantie hiervan over de ‘wetenschappers’ en de achterliggende persoonlijkheidsstructuur?

 5. Karel Kritisch

  Hoop niet dat er ook maar een cent belastinggeld naar dit onderzoek is gegaan. Wat een flauwe kul..

 6. André Somers

  Ik heb geen persoonlijkheid denk ik: ik drink geen koffie.

Reacties niet toegestaan