2-jarige was ‘zwanger’ van eigen tweelingbroer

Het 2-jarig Chinees jongetje Xiao Feng werd door zijn ouders naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij een opgeblazen buik had en moeite met ademhalen. Daar bleek dat hij de onontwikkelde foetus van zijn tweelingbroer in zijn buik droeg, die met spoed operatief werd verwijderd. De dode foetus was ongeveer 10 centimeter lang en had een volledig gevormde wervelkolom en ledematen. Eeneiige tweelingen ontstaan als een bevruchte eicel zich in tweeën splitst. Siamese tweelingen ontstaan ​​wanneer een bevruchte eicel begint met splitsen, maar dat niet volledig doet. In het geval van Feng werd de foetus was zijn Siamese tweelingbroertje nog voor de geboorte opgenomen in zijn lichaam. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Vorig jaar beschreef CBS News eenzelfde verhaal, maar dan van een 3-jarig jongetje in Peru. En in 2008 dacht men dat een 9-jarig Grieks meisje een tumor had. Bij nader inzien bleek het het onontwikkelde embryo van haar tweelingzus te zijn, zo meldde Medical News Today destijds.  

Bron(nen):   The Huffington Post      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. IwanovKapotjeplov

  Soms gaat het nou eenmaal niet helemaal goed. Als je bekijkt hoe complex de hele zaak is (van bevruchting tot baby), is het voor mij nog verwonderlijk dat het zo vaak goed gaat.

  • Dead Silence

   Onze zoon is de helft van een MCMA tweeling. Zijn broertje is na 17 weken zwangerschap overleden. Na overlijden van zijn broertje was het opmerkelijk dat onze zoon nog leefde na 20 weken zwangerschap. Echter van zijn spijsverteringsstelsel klopte niets en of er sprake was van hersenschade door bloedtekort t.g.v. het hebben van gemeenschappelijk bloedvaten en wegvallen van de bloeddruk aan een kant, kon niet worden uitgesloten. Dan sta je voor een besluit dat wij moesten nemen. Doorgezet, en na 33 weken was alles in het lichaam van onze zoon, voor zover duidelijk gemaakt kon worden, hersteld. Uiteindelijk zijn beide geboren na iets meer dan 40 weken: een levend kindje en een dode foetus van 15 cm. De behandelend arts van het AZM had dit nog nooit meegemaakt. Ons mannetje is nu 5 en zijn leeftijdsgenootjes ver vooruit. De wonderen zijn de wereld niet uit!!!

   (in antwoord op IwanovKapotjeplov)

Reacties niet toegestaan