Waarom water ongezond kan zijn

We moeten allemaal meer water drinken. Het is goed voor zo ongeveer alles. Toch zijn er zes dingen waar je mee moet uitkijken als je water drinkt.
 1. Bisphenol A
Dit chemisch goedje is wel eens teruggevonden in plastic flessen water. Het is vooral slecht voor kinderen. Ook bij flessen zonder bisphenol A kunnen chemicaliën vrijkomen als ze worden blootgesteld aan te veel zonlicht, de magnetron of afwasmachine.
 1. Niet wassen van je flesje.
Gebruik je regelmatig een hervulbaar flesje water, dan moet je het wel schoonmaken met water en afwasmiddel. Bacteriën houden van warme vochtige plaatsen.
 1. De warme douchekraan
In de douchekop zitten allerlei bacteriën die rond gaan vliegen zo gauw je de douche aan zet. Het is dus niet erg fris om uit de douchekraan te drinken.
 1. Water met een smaakje
Er zitten allerlei onbekende ingrediënten in drankjes, die bestaan uit water met een zoet smaakje. Het is veel gezonder om de kunstmatige zoetstoffen te vervangen door een schijfje citroen.
 1. Te veel water drinken
Veel water drinken is goed, te veel natuurlijk niet. Het zoutniveau wordt dan te laag in je lichaam. Drink daarom nooit zoveel dat je het gevoel hebt dat je vol zit van water alleen.
 1. Water met cafeïne
Je hebt snel de neiging om er te veel van te nemen. Na een paar koppen koffie heb je meestal wel even genoeg, maar van drank met cafeïne kun je veel meer nemen. Het is beter om normaal water te drinken.

Bron(nen):   Huffington Post      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kees Cornelder

  Uhhh… dan maar helemaal geen water meer drinken, uit veiligheid?

  • Vogelbeest

   De meeste andere dingen zit nog veeeeel meer slechts in.

   (in antwoord op Kees Cornelder)
  • RHK

   Als je goed leest dan zijn de meeste problemen te wijten aan flessenwater.

   Drink gewoon alleen kraanwater en doe dit niet in een flesje maar pak gewoon een schoon glas of ga gewoon onder de kraan hangen. Het enige dat je dan in de gaten moet houden is de hoeveelheid water die je drinkt, overdrijf het niet en dan is er niks aan de hand.

   (in antwoord op Kees Cornelder)
 2. Heldoppantoffels

  Kwestie van water drinken uit de kraan, dat is in nederland prima water. Water met additieven heeft sowieso niet mijn voorkeur.

 3. Captain Caveman

  Beetje suggestief artikel, want behalve het punt van te veel water drinken, zijn de slechte eigenschappen in de andere punten niet van het water zelf.

 4. Peter

  Je flesje in de vaatwasser. Ja, hoor. Ik stop flesjes in de vaatwasser of was ze af met soda ofzo.
  We gebruiken 1 flesje die we om de maand weggooien voor de nacht.
  En daar ga je echt nog niet dood aan.

  Ik maak me meer zorgen om poep over het vlees. 😉
  Zie het hierboven toevallig staan.

  En gelukkig hebben ze vers water gevonden op Mars.
  Hoewel. Hoe oud ?

 5. ikookeven

  gewoon lekker gezonde thee drinken.

Reacties niet toegestaan