Waarom blijven rokers roken?

Vrijwel alle rokers weten heel goed hoeveel schade ze aan hun eigen gezondheid berokkenen, dus waarom blijven ze het doen? Volgens een onderzoek van de Israëlische wetenschappers Eyal Ert en Eldad Yechiam heeft dat te maken met zelfcontrole. Met behulp van experimenten ontdekten Ert en Yechiam dat er een verschil is vast te stellen tussen rokers en niet rokers. Rokers kiezen bevrediging van een behoefte op de korte termijn boven het vermijden van problemen op de langere termijn. Ze kennen die problemen wel, maar kunnen geen weerstand bieden aan de verleiding van de korte termijn. Volgens dit onderzoek heeft het dan ook niet heel veel zin om rokers nog meer in te peperen dat ze dood gaan van roken. Dat weten ze al en toch kunnen ze   de verleiding niet weerstaan. Daaruit volgt dat men rokers op het rechte pad kan krijgen door de onmiddellijke bevrediging van roken te bemoeilijken, bijvoorbeeld door het niet enkel in gebouwen te verbieden, maar ook er omheen. Het moet moeilijk worden gemaakt om snel de behoefte aan een sigaret te bevredigen. Dat helpt volgens dit onderzoek het best.

Bron(nen):   Express      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Uiteindelijk zit het tussen de oren van de rokers en vergt het idd zelfcontrole en dicipline om te stoppen.
  Maar vlak vooral de tabakslobby niet uit. Er wordt door hun vanalles gedaan en in tabak gestopt om maar te zorgen dat mensen blijven snakken naar sigaretten.
  Waar bij veel andere consumenten producten precies aangegeven moet worden waar het uit bestaat, staan de bestanddelen en toevoegingen van tabak niet vermeld

 2. knier

  Wij rokers zijn ook sielug,een slachtoffer van de maatschappij en de meedogenloze commerciële bendes.
  Wij verdienen dus ook respect en hulp .
  Een vakantietje,bijdrage in de kosten en/of gewoon een zak geld zou al een hele verlichting zijn.

 3. Pablo Hein

  Ik wou stoppen met roken, maar het blijkt dat je longen hoewel door de rook beschadigd worden wel beschermd worden tegen veel chemisch vervuiling, zeker sinds de chemtrails of anders ook Geoengineering genaamd. De anti rook campagne begon effectief te worden toen men ontdekte dat je door roken tegenwoordig zelfs langer kan leven. Verdacht dat de VN ook hier achter zit niet? Dus zowel de chemtrails als het anti roken. Roken is een vorm van protest TEGEN de NWO (Agenda21) voor mij.

Reacties niet toegestaan