Weduwe huisarts Tuitjenhorn: naar mijn man luisterde niemand

Nieuwsuur heeft zaterdagavond een gesprek met Anneke Tromp, de weduwe van de arts die het middelpunt is van de euthanasie-affaire in Tuitjenhorn Anneke Tromp uit Tuitjenhorn is basisarts en begeleidt coassistenten in een regionaal ziekenhuis. Haar man huisarts Nico Tromp diende afgelopen augustus een zeer hoge dosis morfine toe aan een terminale kankerpatiënt. Een coassistente die er bij was klaagde de arts aan. De Inspectie Volksgezondheid schorste Tromp, maar deed zelf geen navraag bij de huisarts over de gang van zaken. Een maand later pleegde Tromp zelfmoord.  Anneke Tromp wil dat haar man een stem krijgt en praat daarom met Nieuwsuur: "De belangrijkste reden is dat sinds de avond van de politie-inval mijn man nooit de gelegenheid heeft gehad zijn verhaal te vertellen. Laat ik het nog beter zeggen: niemand was geïnteresseerd in zijn kant van het verhaal. Hij is heel snel in een weerloze pion in een wrang schaakspel veranderd." Na de aanklacht van moord werd Tromp depressief en suïcidaal. Hij werd opgenomen in een psychiatrische kliniek. Hij verbleef daar twee weken, maar werd tijdens zijn verblijf twee maal verhoord door de politie. Anneke Tromp over de afgelopen maanden: "Verschrikkelijk. Ik heb wel eens gezegd: Dante's hel was hierbij een pretpark vergeleken. Het is een nachtmerrie geweest. Niet alleen voor mijn man, voor mij en mijn kinderen en mijn naaste familie. En dat is het nog steeds. En daar zal voorlopig nog geen einde aan komen, ben ik bang."  

Bron(nen):   Nieuwsuur      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Iemand is toch pas schuldig als hij veroordeelt is door een rechter?
  Niet de eerste uitglijder van politie en justitie maar die gasten komen overal mee weg. We wonen in een eng land, maar dat is algemeen bekend.

 2. Templein

  Een heel indringend verhaal was het. De boodschap is goed overgekomen bij de kijkers, vermoed ik. In ieder geval bij mij.
  Het vraagt om discussie over echte professionaliteit. Daar horen de mensen centraal te staan. Dat lijkt alhaast niet meer mogelijk in ons management-systeemland.

  Ik heb heel erg te doen met de beide weduwen in Tuitjenhorn. Ik hoop ook dat uitbreiding van het onderzoek niet alleen gaat over de boekhouding bij de apotheken aldaar. Als blijkt dat de problemen in de zorg niet oplosbaar zijn binnen de wet, zal het ook over die dilemma’s moeten gaan.

 3. DiscuJohn

  Wat ik (ook) niet begrijp, is hoe het mogelijk is dat huisarts Tromp ondervraagd heeft kunnen worden, terwijl hij opgenomen was. Had die man niet veel beter beschermd moeten worden? De rol van de verantwoorde psychiater lijkt mij een onderzoek van de Inspectie waard.

  Ik vond het een ontzettend indrukwekkend interview. En al met al lijkt het erop dat de Inspectie en het OM een groter gevaar zijn gebleken dan Tromp. En het erge is: daar is wél grote kans op herhaling.

 4. marianne martens

  het gesprek met de weduwe was helder, indrukwekkend en verbijsterend door het verhaal.Het gelaat getekend door groot langdurig groot verdriet
  ———————————————-

  Het OM,IGD, AMC, Psychiatrie hebben vanaf het begin van de actie van de co-assistente een helletocht gemaakt door de eigen krochten van hun geest en een heksenverbranding gelijk. De moord op Tromp is een grote aanklacht waardig tegen deze” Krankzinnige” ” Out of the order” Partijen.In wanhoop en eenzaamheid een daad aangedaan aan een geliefde huisarts, waardoor in ieder geval 2 gezinnen lijden onder het grote verlies.
  ——————————————–
  De zwart/ wit uitdrukkingen zijn niet voor niets omdat de waanzin van dit accident overal kan gebeuren waar “kille rigide” A- Socialen aan de touwtjes/touwtjes,touwtjes…. trekken en er geen corrigerend persoon meer aanwezig is.
  ———————————————–
  Ben Nieuwsuur en de redactie, dankbaar dat ze deze evenwichtige en intelligent opgebouwde uitzending hebben gemaakt. De weduwe krijgt het woord om het verhaal te vertellen wat vele mensen zullen geloven.

 5. Pindarotsje

  Alle respect voor deze weduwe.

  Uiterst helder en duidelijk verteld zij het verhaal.

  Ik heb inmiddels alles wat voorhanden en officieel openbaar gemaakt is gelezen.

  Ontstellend veel fouten zijn door meerdere personen gemaakt.

  In dat rijtje komt de huisarts voor maar staat wel op de laatste plaats.

  De grootste fout die Tromp gemaakt heeft is het goede van mensen willen zien maar het werkelijke aard van zijn toenmalige co-ass. heeft hij niet opgemerkt.

  Het schrijfsel van die co-ass…………..

  Wat een drama is dat zeg, en dat wil dokter worden?

  Ze had dozen vol met morfine en dormicum zien staan, DOZEN vol.

  Er is geconstateerd dat deze huisarts een normale voorraad aan deze middelen had.

  De daad van de huisarts is heel goed te begrijpen.

  Vanuit mens vanuit een doktersgevoel en de intensie humaan te willen zijn voor je patiënt en alles aan te wenden het lijden zo min mogelijk te laten voortbestaan.

  Als we de zaak goed bekijken zijn er meerdere artsen betrokken geweest bij deze patiënt en is de achteruitgang van de patiënt erg snel gegaan (net daarvoor nog een zwemvierdaagse gedaan en vakantie)

  Tromp is als vervanger van de huisarts in opleiding, zij was op lowlands en vrij, naar de patiënt gegaan maar in de communicatie met de zorgmedewerkster is er iets mis gegaan. De spoed die deze zorgmedewerkster wilde heeft zij niet doorgegeven of het is blijven hangen of verkeerd overgekomen bij de huisartsen post.

  Tromp heeft hier de fout gemaakt een co-ass mee te nemen waarvan hij niet goed genoeg op de hoogte was van haar cappaciteiten en ervaringen maar vooral haar persoonlijke opvattingen en hoe zij zichzelf in veiligheid heeft gebracht.

  Alle instanties die zich ermee bemoeid hebben zijn als een stier een porceleinkastje in gegaan met een dodelijke afloop voor een arts die het hart op de exact ENIGE juiste plaats had zitten.

  In eerste instantie werd er steeds beweerd dat de co-ass, AMC, OM, Justitie e.d. allemaal contact met Tromp hebben gehad en zijn verhaal gevraagd is.

  Nu blijkt dat geen van allen hebben bedacht dat in NL iedereen onschuldig tot het tegendeel wordt bewezen en dat wij als BESCHAAFD NEDERLAND doen aan HOOR en WEDERHOOR.

  Dat is hier dus bewezen niet gebeurd,

  Verhoren is niet iemand om zijn verhaal vragen.

  Verhoren is: u mag zich verweren tegen de aanklacht maar luisteren wordt er niet gedaan omdat de vragen bij een verhoor gericht zijn op details en vragen van het OM.

  De verhoren zijn ook nog eens gedaan ten tijde de arts cuïcidaal was en een bevriende arts hem heeft laten opnemen in overleg met zijn vrouw en hemzelf.

  De psychiater heeft op de vraag of verhoor mogelijk was gezegd dat hij niet kon aangeven (logisch Tromp zat er nog maar net) welke invloed dit verhoor op Tromp’s gevoel kon hebben en of het de cuïcidale situatie waarin Tromp zat kon verergeren.

  Deze psychiater gaf aan dat hier geen antwoord op kon komen omdat ze de patiënt te kort kenden en er nog geen duidelijk omlijnde diagnose gesteld was.

  Op dat antwoord heeft het OM besloten dat de verhoren toch moesten en het nu ook wel kom, hier overtreed het OM de regels omdat hier is gehandeld zonde4r toestemming van de psychiater.

  Een heksenjacht is hier het juiste woord.

  Een zeer domme co-ass zonder enige inhoud of inhoudelijkheid vwb. mensen totaal verspeend van empathie maar ook zie ik daar een enorm groot gemis aan respect, rechtvaardigheid, verstandelijke vermogen, inlevingsvermogen enz.

  Ik heb dat krabbeltje gelezen dat deze co-ass geschreven heeft.

  Hoet komt me voor dat dit een opstel of zoiets is van een groep-8-er, misschien brugpiepertje.

  Geen touw aan vast te knopen.

  Dan ook nog eens liegen door te stellen dat Tromp een zak en heliu, zou gebruikt hebben om iemand te laten sterven.

  Dat schrijft die co-ass in haar opstel.

  Gelukkig bevestigen de medewerkers van de huisartpraktijk dat deze cpo-ass de weg kwijt is omdat die kennis bij de co-ass terecht is gekomen tijdens een soort “tussendemiddagse vergadering” waar een medewerkster vertelde over het leven nemen dmv. een plastich zak over het hoofd.

  Dat Tromp daar de euvele moed had om meer info te geven dat dit kan maar het beter is dan helium erbij te gebruiken omdat dan de dood zacht intreed heeft iets met deze co-ass gedaan.

  Of ze heeft niet zitten opletten tijdensdat werkoverleg of ze heeft e.e.a. maar half gevolg want in haar schrijsel staat dat Tromp mensen plastic zakken met helium over het hoofd trekt.

  De co-ass heeft dat beweerd in haar schrijfsel.

  Beter is het om dat episteltje van die co-ass te lezen.

  Ook goed om naar de handel en wandel van deze co-ass te kijken.

  Als arts ben je verantwoordelijk voor deze co-ass maar als ze, co-ass, een te groot ego hebben, niets snappen van mensen, ongevoelig zijn voor pijn van anderen ondanks dat men bijna stikt en alle tekenen wijzen op de intrede van de dood zijn ze m.i. absoluut geschikt voor dit werk.
  Ik hoop voor die co-ass dat ze inmiddels heeft ingezien dat zij zeer fout gehandeld heeft en daardoor medeverantwoordelijk is voor de dood van Tromp maar ook van de ellende, pijn en verdriet van nabestaanden, patiënten en de gehele gemeenschap Tuitjehorn en omgeving.
  Voor alle mogelijke patiënten in Nederland hoop ik dat die co-ass inmiddels inziet dat zij volstrekt maar dan ook volstrekt ongeschikt is voor dit beroep en ze een andere studie gaat volgen maar dan wel 1 verre van mensen die zorg nodig hebben.
  Ik wil die co-ass niet aan mijn bed.
  Ik ben een mens en wens menselijk behandeld te worden en daar is 1 protocol voor:
  RESPECT
  Ondertussen ben ik van mening dat deze cow-ass mede hoofdelijk en moreel verantwoordelijk zijn voor de gang van zaken en de dood van tromp.
  Want als deze coq-ass (die zegt de regels te kennen) zich aan de regels had gehouden dan had zij het gesprek met Tromp aangegaan, dit heeft ze 3 keer geweigerd, en is buiten het AMC protocol omgegaan en is zijn rechtstreeks haar gram gaan halen bij haar meerderen.
  Die zijn vervolgens een andere agenda gaan voeren.
  Een statement maken.
  Er is de laatste tijd zoveel gedonder om onze gezondheidsindustrie dat het een makkelijke manier was maar ik denk dat men ernstig geschrokken is van de intens domme actie die ze op touw gezet hebben ver voordat Tromp ooit 1 keer gehoord werd.
  Als met al heb ik de mening dat er een goed en sterk betrokken arts vermoord is geworden door de cow-ass, OM, AMC, Justitie
  Waren alle artsen maar zo begaan met hun patiënten.
  De achterkant van deze arts zien we vele malen vaker een dokterspraktij runnen dan artsen met dezelfde empathie en liefde voor zijn patiënten.
  Jammer een arts te moeten missen die vanuit roeping dokter werd.
  Velen die nu arts willen worden doen hetom de royale vergoeding die men in de 2e maand voor het hele jaar ontvangt en waar we dan ook veelvuldig zien dat veel artsen in deeltijd gaan werken voor de centjes maar de last van patiënten niet wensen.

 6. Gedeer

  Indrukwekkend verhaal van deze weduwe. Complimenten voor Nieuwsuur dat haar in staat stelde om dit heldere verhaal te doen zonder de bij bijvoorbeeld P&W gebruikelijke “hijgerige journalistieke wedervragen”.
  Een onafhankelijk onderzoek lijkt mij zeer op zijn plaats. Welke politicus/politica neemt het voortouw om met name de minister hierover te bevragen?

Reacties niet toegestaan