Minder calorieën door beter te kauwen

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
woensdag, 20 november 2013 om 9:21
welingelichtekringen header 1
Het schijnt dat we steeds slechter kauwen, omdat we ook met eten haast hebben en dat steeds vaker doen, terwijl we ook nog iets anders doen. Dat is slecht, want dat kauwen heeft een doel. Het is de eerste stap in de vertering van ons voedsel en die vertering is nodig om voedsel geschikt te maken als brandstof. Door te kauwen maken we wat we eten kleiner en het speeksel werkt in op het eten om de vertering te starten. Die gaat daarna door in de maag. Maar als je niet goed kauwt komen er te grote brokken aan in je maag. Die kunnen nog niet worden opgenomen en blijven dus in de maag achter om door vergisting kleiner te worden, schrijft de Wall Street Journal. Dat heeft een paar nadelen. Een ervan is dat extra gassen ontstaan, die lastig zijn. Een ander is dat je wel eet, maar het voedsel nog niet wordt opgenomen zodat je lichaam niet het signaal geeft dat je genoeg hebt gegeten. En dus eet je door. En dus wordt je dikker omdat je niet goed kauwt. Volgens de WSJ is tien keer kauwen per hap een mooi aantal.