7 voordelen van kokosolie die je nog niet kende

Al eeuwen wordt kokosolie in veel landen medicinaal gebruikt vanwege de vele voordelen ervan, maar met een schare aan chemische middelen en 'gewone', westerse medicijnen tot onzer beschikking zijn we misschien vergeten wat je er aan kunt hebben:   1. Het bevat gezonde verzadigde vetten - dit heeft een goede uitwerking op het hart en het reguleert cholesterolwaarden 2. Het is goed voor je haar - de olie penetreert de haarschubben en kan zo verloren proteïne aanzuiveren waardoor je haar veel beter gevoed wordt dan door chemische middelen 3. Het is erg fijn voor je huid - de olie voedt de huid en is antibacterieel. Het helpt wonden genezen en kan zelfs virussen tegenhouden 4. Helpt tegen schadelijke organismen - bijvoorbeeld kwalen waarbij gist een rol speelt zoals candida. Hoofdluizen, muggen en zandvlooien houden er ook niet van. Verder helpt kokosolie tegen schimmelaandoeningen 5. Je kunt het in ijs stoppen - in plaats van melk, wat gezonder is, en zonder dat het ijs erdoor verandert 6. Het is goed voor je baby - baby's die gemasseerd worden met kokosolie groeien beter en komen aan 7 . Het gaat tandbederf tegen - de olie kan worden ingezet tegen de streptococcus mutans, een bacterie die op suiker leeft. Mondproducten met kokosolie als ingredient kunnen tandbederf tegengaan      

Bron(nen):   The Daily Health Post      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. André Somers

    De 7 lijstjes waar je ook al niets aan hebt…

  2. kletsmajoor

    Het zijn er zelfs 8! Je kan er ook nog lekker makkelijk een itempje voor wel.nl van maken, Effe googlen, knippen & plakken… en klaar is Maroesja!

  3. Vogelbeest

    Als je rijk wilt worden en een paar ton kunt stukgooien: Ik heb ergens gewerkt waar de tankers met ruwe kokosolie uit Maleisië en Indonesië voor de kant kwamen. (oplettende lezertjes kunnen dit gelijk determineren tot ca. 3 bedrijven in NL). De prijs per liter was ca. 0,70. Kijk nu eens in de (bio)(natuurvoedings)winkel. Winstmarges van 800% zijn het minimum. Net als bij alles waar “bio” voor staat.

Reacties niet toegestaan