10 onverwachte dingen die je uit je slaap houden

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
zondag, 29 december 2013 om 7:15
welingelichtekringen header 1
Onregelmatig eten
Steeds op andere tijden eten, zorgt ervoor dat je slechter slaapt. Het maakt niet uit wanneer je eet, zolang je het maar elke dag rond dezelfde tijd doet.
Tanden poetsen
Waarschijnlijk poets je je tanden met tandpasta met pepermuntsmaak. Pepermunt werkt opwekkend en kan je dus wakker houden. Een andere smaak tandpasta voorkomt dat.
Een moeilijk boek lezen
Een zwaar boek kost veel denkkracht. Daardoor val je moeilijker in slaap. Beter is het om iets eenvoudigers te lezen, een licht tijdschrift bijvoorbeeld.
Roken
Een laatste sigaret voor het slapengaan zorgt ervoor dat je moeilijker in slaap valt. Sigaretten werken niet alleen ontspannend, maar ook opwekkend.
Met koud water je gezicht wassen
Als je je gezicht met koud water wast, gaat je lichaam extra energie geven om toch warm te blijven. Daardoor word je weer actiever en val je moeilijker in slaap.
Je telefoon opladen
Het opladen van je telefoon in je slaapkamer kan je wakker houden als daarbij een lichtje brandt. Vooral blauw licht verstoort de slaap.
Onder heel veel dekens liggen
Als je met veel dekens slaapt, wordt je lichaam warmer en dat is slechter voor je slaap. Het is beter om je lichaamstemperatuur wat te verlagen door minder dekens te gebruiken.
Citroen gebruiken
De geur van citroen maakt je energieker. Neem dus ’s avonds geen citroenthee en was je lakens niet met citroenwasverzachter.
Medicijnen innemen
Sommige medicijnen zorgen ervoor dat je slechter slaapt. Vitaminepillen met vitamine B6 of B12 kunnen je wakker houden, maar ook steroïden.
TV kijken
Televisie kijken zorgt ervoor dat je hersenen actief blijven. Bovendien heb je de neiging om te lang te kijken, terwijl je eigenlijk al had willen slapen. Zet de tv dus eerder uit.
Bron(nen): Huffington Post