‘Dertigduizend alzheimerpatiënten zijn ondervoed’

Ongeveer dertigduizend alzheimerpatiënten in Nederland zijn ondervoed. Dat meldt Trouw vanochtend op basis van een rapport van Alzheimer’s Disease International (ADI). Ondervoeding zou een sneller ziekteverloop tot gevolg hebben en zorgen voor meer gezondheidsklachten. Van de groep ondervoede patiënten woont volgens Alzheimer Nederland, deel van de internationale koepel ADI, het merendeel thuis. Zij zouden sneller in verzorgings- of ziekenhuizen moeten worden opgenomen. Maar ook in verzorgingshuizen komen ondervoedingsverschijnselen voor.
 De ondervoeding is niet alleen het gevolg van vergeetachtigheid bij mensen met alzheimer. Zij zouden ook minder eetlust hebben, zegt een onderzoeker in Trouw. Daarnaast moet en deel van de patienten worden geholpen met eten en drinken en daar gaat het in verpleeghuizen wel eens mis.
In Nederland hebben zo’n 260.000 mensen alzheimer en hun aantal stijgt.
Alzheimer Nederland wil dat er meer onderzoek komt naar het verband tussen de ziekte en voeding. De organisatie roept naasten op extra oplettend te zijn.  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  ”Van de groep ondervoede patiënten woont volgens Alzheimer Nederland,
  deel van de internationale koepel ADI, het merendeel thuis. Zij zouden
  sneller in verzorgings- of ziekenhuizen moeten worden opgenomen.”

  Zie daar de toekomstige vruchten van Rutte’s bezuinigingen.Huizen dicht ,ondervoeding het resultaat.Welvaart in NL

  • Heldoppantoffels

   Inderdaad, er komt zoveel ellende van. Je kunt straks maar beter niet oud worden in Nederland want een beschermde omgeving krijg je alleen maar met een dikke portemonnee!

   (in antwoord op Paulraw)

Reacties niet toegestaan