Te veel eiwitten slecht voor gezondheid

Het wordt steeds moeilijker om je buikje vol te eten. Eerder al lagen koolhydraten en vetten onder vuur. Nu moeten ook eiwitten het ontgelden. Vooral mensen van middelbare leeftijd zouden flink moeten minderen. Dierlijke eiwitten zitten vooral in vlees, kaas en melk. Al langer wordt gesuggereerd dat ze slecht zijn voor de gezondheid. Maar tot nu toe is dat nog nooit aangetoond. Nu is er een grote studie, waaruit zou blijken dat het eten van dierlijke eiwitten de kans op een voortijdige dood flink vergroot. Het onderzoek keek naar de eiwitinname per levensfase. Daaruit bleek dat te veel eiwitten vooral slecht zijn voor mensen van middelbare leeftijd. Zo zou onder andere de kans om te overlijden aan kanker vier keer zo groot zijn. In tegenstelling tot wat populaire diëten suggereren, vond deze studie geen verband tussen het eten van koolhydraten en vetten en het sterftecijfer van de onderzochte groep. Ook plantaardige eiwitten hadden geen invloed op de kans om voortijdig te sterven. Volgens de onderzoekers moeten we zeker wel eiwitten blijven eten, maar liever niet meer dan 10 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën. Bij de 6318 volwassenen van middelbare leeftijd die meededen aan het onderzoek was de gemiddelde eiwitinname 16 procent van hun totaal aantal calorieën per dag. Bron: Science Daily

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  de hele dag hagelslag eten is ook dodelijk. Laten we maar weer eens een vleesonderzoek doen, daar hadden we hier nog niet genoeg van gehad. Het is niet alleen asociaal (Roos Vonk) maar ook nog dodelijk.

 2. Edward_II

  En zo blijft Joe Cocker actueel. http://www.youtube.com/watch?v=1oDAkmfoAgA

 3. Vogelbeest

  Het grootste probleem is en blijft gebrek aan beweging. Maar hoewel 80% iedere dag de tijd heeft om minstens 1.5 uur per dag naar inhoudsloze meuk als utophia of gtst of de zoveelste quiz te kijken heeft er bijna niemand tijd voor een stevige wandeling van een half uur.
  Als dat de basis is waarop je de prioriteiten van je leven bepaalt maakt het ook weinig uit wat je eet.

  • Paul van Dam

   Uit welk onderzoek blijkt dat een stevige wandeling eten overbodig maakt?

   (in antwoord op Vogelbeest)
 4. André Somers

  Mijn oma zei vroeger al dat alles waar “te” voor staat slecht is, behalve tevreden. Gevarieerd en alles met mate, en er is niets aan de hand.

  • Paul van Dam

   Dit is een te gek antwoord…

   (in antwoord op André Somers)
  • Edward_II

   teboekstelling, tegelijk, tegemoet, tegoed, tehuis, tekoopstelling, tekortvermindering… jouw oma had waarschijnlijk een zeer beperkt vocabulaire.

   (in antwoord op André Somers)
 5. Paul van Dam

  NATURE STRIKES BACK. Het eten van gemarteld sloopvee blijkt niet alleen heel slecht voor je geweten maar is net zo dodelijk als een sigaret. Daarentegen lijken plantaardige eiwitten volgens dezelfde onderzoekers NIET schadelijk. MELK, KAAS en VLEES eten verhoogt je sterfkans met een factor 2 en om kanker te krijgen met een factor 4. Go Vegan…

 6. De Staatsburger

  Te veel water is ook slecht voor de gezondheid.

 7. Postbus2014

  Alles waar TE voor staat is slecht voor je.

Reacties niet toegestaan