‘Er is veel mis met het Nederlandse voedsel’

Er is veel mis met het Nederlandse voedsel en het aantal incidenten in de Nederlandse voedselsector heeft verontrustende proporties aangenomen. Dat zegt Harry Paul, de inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in een opvallend interview met het FD. Paul is verantwoordelijk voor de kwaliteit en hygiene van het voedsel in Nederland en hij blijkt zeer bezorgd. Paul signaleert een gebrek een ethisch besef bij met name producenten van vlees en vleesproducten. ‘De grens opzoeken en zorgen dat je niet gepakt wordt, wijst op normvervaging. Het heeft tot een aantal ernstige ontsporingen geleid, en levert ook forse risico’s op voor de nabije toekomst.’ Hij ziet tekenen dat er op grote schaal wordt geknoeid in de vleessector. Dat bleek al uit de incidenten waarbij paardenvlees werd verkocht als rundvlees. Ook is er sprake van vlees met sporen van ontlasting, overmatig gebruik van antibiotica, gebruik van verboden groeihormonen en verkoop van besmette mosselen en besmette zalm. "De incidenten die we tegenkomen, wijzen op een grootschaligheid die verontrustend is. Vlees wordt nu behandeld als grondstof, terwijl het wel dieren zijn geweest. De waarden en het respect voor het product zijn verdwenen. Het is een keiharde handel geworden.’

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. knier

  Vergeet niet dat een groot gedeelte van de schuld ook bij de consument ligt;
  Veul en vet en liefst bijna gratis,en hoe kan me niet verrotten.
  Beesten met kwaliteitsvlees zijn er wel degelijk ze worden hier geslacht,de goede delen worden naar landen die wel bereid zijn te betalen voor kwaliteit geëxporteerd en de rotzooi vreten we zelf op.

 2. De Staatsburger

  Dat zeggen mensen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit natuurlijk altijd, hun werk hangt daar van af. Hij kan moeilijk zeggen dat het wel meevalt, dan is hij volgend jaar zijn baantje kwijt.

  • biker henk

   Dat er al sinds tientallen jaren (en misschien nog langer) met ons vlees wordt geknoeid (hormonenmafia) is wijd en zijd bekend. Blijkbaar nog niet bij alle staatsburgers maar als U zich in deze materie had verdiept dan had U deze reactie misschien niet geplaatst.

   (in antwoord op De Staatsburger)
 3. Templein

  Dit is geen economie meer. Dit is geldgraaien. Daar zijn zij niet de enigen in. Onze premier kan ook alleen maar praten over zijn beleid dat weer geld in (onze) portemonnees zal brengen.

Reacties niet toegestaan