'Er is veel mis met het Nederlandse voedsel'

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
door Admin
woensdag, 19 maart 2014 om 7:09
welingelichtekringen header 1
Er is veel mis met het Nederlandse voedsel en het aantal incidenten in de Nederlandse voedselsector heeft verontrustende proporties aangenomen. Dat zegt Harry Paul, de inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in een opvallend interview met het FD. Paul is verantwoordelijk voor de kwaliteit en hygiene van het voedsel in Nederland en hij blijkt zeer bezorgd. Paul signaleert een gebrek een ethisch besef bij met name producenten van vlees en vleesproducten. ‘De grens opzoeken en zorgen dat je niet gepakt wordt, wijst op normvervaging. Het heeft tot een aantal ernstige ontsporingen geleid, en levert ook forse risico’s op voor de nabije toekomst.’ Hij ziet tekenen dat er op grote schaal wordt geknoeid in de vleessector. Dat bleek al uit de incidenten waarbij paardenvlees werd verkocht als rundvlees. Ook is er sprake van vlees met sporen van ontlasting, overmatig gebruik van antibiotica, gebruik van verboden groeihormonen en verkoop van besmette mosselen en besmette zalm. "De incidenten die we tegenkomen, wijzen op een grootschaligheid die verontrustend is. Vlees wordt nu behandeld als grondstof, terwijl het wel dieren zijn geweest. De waarden en het respect voor het product zijn verdwenen. Het is een keiharde handel geworden.’