10 gewoontes van mensen die een gezonde relatie hebben met voeding

Er is een dunne lijn tussen bewust gezond eten en obsessief of zorgelijk met eten omgaan. Mensen die een gezonde relatie hebben met voeding:

 

1. Doen alles met mate – ze eten gewoon friet en ijs, alleen niet zo veel

2. Luisteren naar hun lichaam – ze eten niet te veel, niet te weinig en wanneer het nodig is

3. Snacken niet als ze honger hebben – en snacken daardoor niet overmatig

4. Eten wanneer ze fysiek honger hebben – dus niet door stress of angst of verdriet

5. Stoppen met eten als ze zich vol voelen

6. Ontbijten – mensen die normaal ontbijten hebben meer energie en voelen zich gezonder

7. Hebben geen ‘probleem-eten’ in huis – ze  kunnen daar dan ook niet aan ten prooi vallen

8. Nemen niet de hele zak mee naar de bank – ze vullen een bakje chips of nemen een paar koekjes mee

9. Zijn niet bang voor een ‘hongergevoel’ – ze denken dan niet direct aan aankomen en te dik zijn

10. Mogen van zichzelf van eten genieten – ze nemen er de tijd voor

Bron(nen):   Huffington Post      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Desperanto

    11. Ze koken veel dingen zelf, zodat ze weten wat ze eten.

    • André Somers

      Precies. En dan niet met pakjes en voorbewerkte ingredienten, maar gewoon direct met de basisproducten zelf.

      (in antwoord op Desperanto)
      • Saljoet

        En als ze een keer uit een pakje willen koken kijken ze eerst op de ingrediëntenlijst. Bij meer dan 2 E-nrs, terug in het vak.

        (in antwoord op André Somers)
    • Apekool

      11a. En doen dat met onbewerkte ingrediënten, liefst vers

      (in antwoord op Desperanto)
  2. Ellie van Stam

    Ja, precies zoals ik het doe en zoveel mogelijk biologisch!

Reacties niet toegestaan