Gommers: OMT is verdeeld, daardoor advies moeilijker

OMT-lid Diederik Gommers geeft toe dat het OMT het deze week niet eens was over de te nemen coronamaatregelen. Het was volgens hem dan ook het moeilijkste advies tot nu toe.

Bij Jinek zat een OMT'er te pleiten voor een harde lockdown, terwijl bij OP1 een ander lid de scholen open wilde houden. Het was duidelijk: het OMT praatte niet meer met één mond.

Reden volgens Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, was dat het aantal ziekenhuisopnames achteraf hoger bleek dan voorspeld. "Dat maakt OMT-deelnemers onzekerder. Je ziet nu gewoon dat het niet meer helemaal onder controle is”, aldus Gommers. 

Gommers was samen met een paar andere OMT-leden voor een harde lockdown waarbij ook de scholen dicht zouden moeten. Toch heeft hij nu vrede met het besluit en benadrukt hij dat het vooral erom gaat of mensen zelf de maatregelen naleven. "Ik ga ervan uit dat als je dingen afsluit, de contacten afnemen. Maar dan moeten er geen alternatieven worden georganiseerd achter de voordeur.”