Mannen minder vruchtbaar door mobiele telefoon?

Mannen die hun mobiele telefoon in hun broekzak bewaren zouden minder vruchtbaar zijn volgens een studie van de Universiteit van Exeter.

Een meta-analyse van 10 onderzoeken lijkt aan te tonen dat de elektromagnetische straling van mobiele telefoons schadelijk is voor de vruchtbaarheid van mannen. Vooral de beweeglijkheid van sperma zou wat verminderen door de telefoonstraling, maar ook het aantal levende zaadcellen zou afnemen.
Een van de onderzoekers: ''Deze studie toont vrij duidelijk een negatief effect aan van de blootstelling aan telefoonstraling op spermakwaliteit. Aangezien zoveel mensen een mobiele telefoon hebben, is het van groot belang om dit verband verder te onderzoeken. Het kan vooral belangrijk zijn voor mannen die toch al verminderd vruchtbaar zijn.''
Bijna iedere volwassene heeft een mobiele telefoon. 14 procent van de koppels in de westerse wereld heeft moeite met zwanger worden.  

Bron(nen):   Science Daily      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meester Proper

  Broodje aap.

  • Buck Danny

   Met je empirisch onderbouwde argument haal je in één klap dit hele wetenschappelijke onderzoek onderuit. Gekke wetenschappers met hun onderzoek ook altijd.

   (in antwoord op Meester Proper)
 2. 2374

  Dus de te strak zittende spijkerbroeken, en onderbroeken is weer retro?

 3. kletsmajoor

  Pas vanaf de frequentie van ultraviolette straling heeft elektromagnetische straling genoeg energie om reacties in biologische weefsels te veroorzaken (b.v. verbranden in de zon). De frequentie van mobieltjes is duizenden malen lager. Maar “you can’t prove a negative”. Dus deze discussie zal wel nooit ophouden omdat er altijd bange Hypochonders zijn en mensen die daar geld aan verdienen.

 4. Heldoppantoffels

  Uiteraard zal je altijd mensen houden zoals Kletskoek hieronder die er blind op vertrouwen dat de overheid het beste met je voor heeft en je anders toch wel zal beschermen.
  Helaas liggen de feiten anders, er zijn nucleaire test geweest en daarna mocht een leger eenheid er heen om te gaan zien wat de inzetbaarheid zou zijn van deze soldaten. Testen van mosterdgas op eigen bevolking, asbest, medicijnen waarvan men wist dat er grote consequenties waren voor de gezondheid. Zo kun je een lijst maken van vele bladzijden lang met argumenten waarom mensen zelf moeten denken en niet blind op overheid en bedrijven moeten vertrouwen.
  Goed dat men eea onderzoekt!!

Reacties niet toegestaan