Helft autisten misbruikt door ‘vriend’

De helft van de volwassen autisten in Groot-Brittannië zegt te zijn misbruikt door een bekende. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse National Autistic Society onder 1300 mensen met autisme. Autistische mensen vinden het moeilijk om andermans bedoelingen te doorgronden. Ze zijn daardoor veel vatbaarder voor manipulatie en misbruik. De autisten die slachtoffer werden van misbruik beschouwden de dader vaak als een vriend. 37 procent stelt zo gemanipuleerd te zijn dat ze iets deden dat ze niet wilden. 44 procent blijft binnenshuis uit angst weer te worden misbruikt of lastiggevallen. Een kwart van de ondervraagden geeft ook aan bestolen te zijn door bekenden. Veel mensen met autisme voelen zich verwaarloosd. Een groot deel van de respondenten heeft hulp nodig bij wassen en eten. Maar zo'n 80 procent zegt dat ze maaltijden missen of niet altijd worden gewassen. Een van de onderzoekers noemt de situatie van sommige autistische mensen 'volkomen onacceptabel in de 21e eeuw.'  

Bron(nen):   Daily Mail      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Apekool

    Zonder iets af te doen aan bovenstaand verhaal (ik ken de onderzoeksmethode niet): ik vraag me altijd af bij onderzoeken naar autisten of anderen met hersenbeperkingen hoe goed je de antwoorden op je vragen kan vertrouwen?

    Hoe zorg je nu dat je niet zelf manipuleert d.m.v. de vraagstelling? Bij vrijwel ieder lullig onderzoekje van M. de Hond zie je al sturende vragen gericht op “normale” mensen, mogelijk niet eens met opzet. Het is toch vrijwel onmogelijk om dit soort gegevens boven water te krijgen met geheel neutrale vragen.

Reacties niet toegestaan