Prostaatkanker: oudere mannen kunnen beter niet te veel fietsen

De onderzoekers van het University College in Londen waren eigenlijk op zoek naar het verband tussen (veel) fietsen en erectie-storingen. Ze deden daartoe onderzoek onder 5000 mannen. De relatie tussen fietsen en erectiestoringen bleek er niet te zijn. Maar wel die tussen prostaatkanker en fietsen. Mannen die (veel) fietsen lopen een verhoogde kans op prostaatkanker, volgens het onderzoek. En heel sportieve mannen, die veel fietsen, lopen meer risico. Mannen van boven de 50 die meer dan 8,5 uur per week op de fiets zitten hebben significant vaker prostaatkanker. Helemaal zeker zijn de onderzoekers nog niet van hun resultaten. Daarom doen ze het onderzoek nog eens over met een andere methode

Bron(nen):   PBS      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  Aggos, de Ondergang der Mamils… Borden langs de weg van de Amstel Gold Race, zou ik zeggen.

 2. FritsB

  Het is een Engels onderzoek. Er is dus sprake van wielrenners, “hardfietsers” die krom op de fiets zitten op smalle harde zadeltjes. Fietsers zoals wij die kennen krijgen gewoon prostaatkanker zoals altijd: als ze maar oud genoeg worden. Wielrenners merken het misschien eerder omdat zadelpunt en beginnende tumor elkaar in de weg zitten.

 3. willy

  da is zeker een grot verschil tussen die idioten die zich met de kunt na boven en de kop na beneden op zon ijzerharde racezadel de prostaat kapot kwetsen of iemand die oprecht zittende op een mooie zachte grote zadel relaxt in de pedalen trapt.maar dit soort verschillen worden nooit belicht. ander voorbeeld: als je weet dat altijd met veel tabak in een bong hashje word gerookt, weet je ook hoeveel schadelijker die tabak in dat geval is maar da word nooit onderzoek na gedaan en die gevolgen van dit extreem tabak consumptie worden zo maar de cannabis toegedicht, vooral bij onderzoek van jongeren.
  als ze over bio voedsel praten en dat het niet beter voed als chemiegroenten dan vergeten ze de gifvrije teelt en die voordelen voor de natuur ook altijd.. onderzoek vind altijd wat die zoekt…er word immers ook van iemand voor betaald, nog een mooie voorbeeld: roken is niet schadelijk, getekend: dr. marlboro

 4. Peter

  (veel) sporten is gezond. Nu nog klote problemen ook. Misschien doen deze mannen het wel te veel. Gewoon slijtage en dan vatbaarder voor ziekten. Iets wat je vaak en veel doet is nooit gezond. Uiteindelijk valt je lichaam toch (langzaam) uit. Daar kunnen ze nog steeds niks aan doen. Vroeger werd je amper 50-60 jaar. Was 70 al ontzettend oud wat nu 110 is.

Reacties niet toegestaan