Waarom je meer eieren zou moeten eten

Dertig jaar geleden zijn eieren in de beklaagdenbank terecht gekomen. Sindsdien heeft menigeen het vage idee dat teveel eieren eten slecht is. Ten onrechte.  

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. WildersFanBoy

  ”Sindsdien heeft menigeen het vage idee dat teveel eieren eten slecht is. Ten onrechte.”

  Alles waar je teveel van eet of drinkt of wat dan ook mee doet, is slecht voor je .Dus ook teveel eieren.

 2. Windows 8

  Is er nu een gigantisch stuk verdwenen?
  Ik zie alleen maar één foto en 2 zinnen tekst er onder.

  • marianne martens

   nee, even volhouden, mogelijk is het al herstelt trouwens de Amerikaanse ontbijten maken je mega- sterk en intellectueel krachtig, liep als een bionische dame door New York, helaas kijken ze je in deze stad niet aan.Maar het vet- en eierontbijt was een fantastische mult -culti ervaring.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Vogelbeest

    Onder foodies (voedsel-hobbyisten) is het inmiddels bekend dat bacon-and-eggs eigelijk het perfecte ontbijt is, mits je per dag ook maar een redelijke hoeveelheid beweging krijgt.
    Je hoeft niet per se naar de sportschool. Lopen is voldoende. Koop een stappenteller of download er 1 voor je smartphone als die de hele dag in je zak zit (Samsung: S-health is perfect en gratis). 5000 stappen is wel het minimum. 10000 of meer is perfect.
    Het voordeel van een ontbijt met natuurlijke verzadigde vetten als bacon and eggs is de fantastische uitwerking op de hormoonhuishouding. Je hebt lang een verzadigd gevoel en je testosterongehalte (of je nou man of vrouw bent) wordt voor jouw maatstaven aan de hoge kant. Dat stimuleert vetverbranding, spieropbouw, en een heerlijk optimistisch gevoel.

    (in antwoord op marianne martens)
 3. Karel Kritisch

  Teveel eieren is slecht, net als teveel water of elk willekeurig voedingsproduct. Het woord ‘teveel’ zegt het al he. Veel eieren kan wel gezond zijn maar teveel neu. Onnozel weer van je Geer.

 4. Vogelbeest

  “te veel” is een relatief begrip. Inderdaad, eieren waren een tijd lang “verdacht” en meer als 2 per week zou slecht zijn.
  Voedselactivisten weten inmiddels dat 2 eieren per dag helemaal geen probleem is.

Reacties niet toegestaan