Een fles wijn per dag is gezond en beter dan geen alcohol

Dr Kari Poikolainen was jarenlang de alcoholexpert van de Wereld gezondheidsorganisatie (WHO). De WHO is streng over alcohol. Nu hij met pensioen is tapt Poikolainen uit een ander vaatje. Hij heeft, zegt hij, alle onderzoeksresulaten over drankgebruik van de afgelopen decennia nog eens tegen het licht gehouden en hij komt tot andere conclusies dan tot nu toe. Uit de gegevens blijkt volgens hem niet dat je eerder dood gaat als je een fles wijn per dag drinkt. Niet veel meer, maar een fles mag. Sterker: als je niks drinkt schaadt je je gezondheid. Geniet, en drink niet te weinig

Bron(nen):   Independent      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Concreet heeft die mens dus zijn hele werkende leven gelogen en worden wij nu verondersteld hem wél te geloven terwijl hij zich lazarus zuipt met het geld verdiend door leugens?

 2. Windows 8

  Je moet zulke onzin maar durven publiceren

  “According to the article, Professor Poikolainen has looked at “decades of evidence” to draw these conclusions. Sadly none of this evidence is mentioned in the article*, and his comments fly in the face of current alcohol guidance from governments and the vast majority of public health scientists.

  There is no doubt that alcohol is harmful, and current evidence (paywall)suggests this is the case even in small amounts, and certainly less than 13 units per day.”

  http://www.theguardian.com/science/sifting-the-evidence/2014/apr/22/drinking-wine-health-evidence-alcohol-units

 3. Vogelbeest

  De mensheid eet en drinkt al tienduizenden jaren -al dan niet met opzet- gegiste groente en fruit. Het anti-alcoholgedrag van de laatste jarin is in feite een breuk met wat we als soort al heel ons bestaan gedaan hebben.
  Deze mijnheer zou best gelijk kunnen hebben.

 4. Burgermans

  Dan ga ik maar eens wat vaker aan mijn gezondheid werken.
  *hik*

 5. harrr

  Dan moeten de de definitie “alcoholist” ook maar bijstellen naar boven want met 1 fles wijn per dag val je bij mij echt wel onder de catagorie “alcoholist”

 6. franciska

  We willen het liever niet horen, maar alcohol is slecht voor onze gezondheid. En dan hebben we het niet over een fles wijn of tien glazen bier, nee, één glas wijn of bier per dag is al slecht. Vooral voor vrouwen. Uit een van de grootste onderzoeken die ooit is gedaan naar de gezondheid van vrouwen, blijkt dat kleine hoeveelheden alcohol de kans op borstkanker al aanzienlijk verhogen.

 7. Allard

  Bier ook, elke dag een krat bier moet kunnen.

 8. Peter

  Who ?
  Willen ze ons dood hebben ?
  Ik maak zelf uit wat er gezondheid is of niet.
  Dood ga ik toch niet.

  Straks moet je minstens een pakje zware shag per dag roken.
  Gewoon alles nog eens tegen het licht houden.
  Mijn vraag rest dan alleen nog: welk licht ?
  Deze vent is niet echt een groot licht en misschien zelfs wel helemaal geen licht, maar een donker gat in het licht.
  Zoals er zovelen zijn die deze rare planeet bevolken.

  Er zijn ook dieren die van alles vreten wat ze tegen komen en dat als gezond zien. De meeste dieren zijn opruimers. Daarom leven ze ook zo kort, omdat ze niet helemaal gezond leven.
  Schadelijk ? Nee hoor, dat lijkt maar zo.
  Maar veel hersencellen heeft deze man niet meer, denk ik.
  Volgens mij lustte die zelf wel een slokje.
  Alkohol is gewoon zwaar giftig.
  Drink het maar eens puur. Het is een goed ontsmettingsmiddel.

 9. Burgermans

  In samenlevingen waarin alcohol verboden is zie je veel meer geweld.

 10. Solonechope

  Emeritici worden meestal niet gehinderd door politiek correcte werkgevers die meerdere heren dienen en baseren zich puur op de nuchtere feiten zonder selectief te sjoppen. Wijn is gewoon gezond en lekker, wat is het leven toch mooi. Hetzelfde emerituseffect doet zich voor in de klimaatdiscussie.

Reacties niet toegestaan