Wordt ebola een wereldramp

Niets wijst er op dat ebola onder controle is of onder controle te krijgen is. Vooral in Liberia is de ziekte zich zo snel aan het verbreiden dat beteugeling onmogelijk lijkt. De onderstaande grafieken geven aan hoe bedreigend de ziekte al is geworden Bovenstaande grafiek toont het aantal bevestigde ebolabesmettingen, en het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen. Vooral in Liberia is de toestand  rampzalig . Het is nog steeds zo dat iedere patient meer dan éeen nieuwe patient besmet. En zolang dat zo is breidt de ziekte zich uit. Het lijkt een kwestie van tijd voor een van de miljoenensteden in Afrika wordt geraakt. En als dat gebeurt kunnen alleen zeer drastische reisbeperkingen voorkomen dat de ziekte een tocht over de wereld begint

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Bangmakerij. Ebola kan zich alleen verspreiden vanwege de achterlijkheid en onkunde in Afrika. In het Westen kan een ziekte die zich uitsluitend via lichaamsvloeistoffen verspreid nooit zo’n grote epidemie worden.

 2. harrr

  Lijkt die gekke le pen toch nog een beetje gelijk te krijgen dan? 😉

  http://nos.nl/artikel/650694-le-pen-ebola-lost-immigratie-op.html

 3. Robin

  Dagelijks sterven er op dit moment nog meer mensen door stompzinnigheid dan er tot nu toe mensen zijn overleden aan Ebola.

  De aids epidemie blijkt in Afrika ook niet te stoppen door gebrek aan voorlichting en gezond verstand. En Ebola lift dan ook nog eens mee door hardnekkige achterdocht van de lokalen t.a.v. westerse hulporganisaties en niet uit te roeien lokale religies (bijgeloof) en gebruiken zoals b.v. de manier waarop slachtoffers verzorgd en begraven worden.

  Als Ebola daadwerkelijk in een grote stad in Afrika zal toeslaan zijn de humanitaire gevolgen niet te overzien. Ook voor het westen staan er grote gevolgen op economisch vlak te wachten. Ik verwacht dat de paniek zal leiden tot de gebruikelijke beelden van burgeroorlog, massamoord en enorme stromen vluchtelingen. Als je ziet wat de SAR uitbraak teweeg bracht, hier gaat straks een heel continent op slot.

  Deze ziekte heeft de potentie om de vooruitgang op het Afrikaanse continent van de afgelopen 100 jaar in één klap teniet te doen.

  We gaan het zien. Vooralsnog denk ik dat de epidemie uiteindelijk wel gestopt zal worden. Maar dat gaat echt nog wel even duren.

  • Windows 8

   Obama gaat het wel even oplossen

   “US President Barack Obama is to announce plans on Tuesday to send 3,000 troops to Liberia to help fight the Ebola virus, US officials say.”

   (in antwoord op Robin)

Reacties niet toegestaan