Drink je veel? Deze tabel zal het je zeggen

Een derde van de mensen in de meeste westerse landen drinkt geen alcohol. Nog eens een derde drinkt zo weinig dat het geen naam mag hebben. Maar de rest raakt hem dan ook behoorlijk. Deze grafiek - van de Washington Post - laat dat zien. Alle getallen zijn aantal glazen per week In welke categorie hoor jij?

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Er stond hier een paar weken geleden nog dat 1 fles wijn per dag gezond is en daar houd ik mij aan.

  • harrr

   Ik ben helaas niet zo’n wijn-fan dus hou het bij 1 fles whisky per dag, it’s the fles that matters toch 😉

   (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Bart_van_Oerle

  Wat een ongelijkheid… dáár zou eens wat aan gedaan moeten worden!

 3. Windows 8

  heb weer geonoeg gezoope voor rest van de week (burps)

 4. Meneer Dick

  Of iemand een probleem-drinker is, wordt niet alleen bepaald door de hoeveelheid alcohol die hij drinkt. Drinkt iemand doorlopend, dag in dag uit, zonder ook maar 1 dag over te slaan, ook is de dagelijkse hoeveelheid wat men matig noemt, dan is hij een probleem-drinker.
  Matige dagelijkse hoeveelheden zullen niet direct ernstige lichamelijke klachten veroorzaken. Maar de afhankelijkheid, de verslaving is dan al 100%. Er hoeft maar iets te gebeuren, dat de mentale gesteldheid uit balans brengt, en de dagelijkse hoeveelheden schieten omhoog.
  Wie zichzelf voorhoudt een matige drinker te zijn, moet regelmatig een paar dagen overslaan. Doorstaat hij die dagen het zeurderig verlangen naar alcohol, dan is hij geen probleemdrinker. Vallen die dagen van onthouding zwaar, dan is hij wel een probleemdrinker.

Reacties niet toegestaan