Je smeert serieus quinoa op je gezicht?

Trendy foodies weten natuurlijk: niet alleen de inwendige mens heeft baat bij gojibes en quinoazaad. Ook de huid vaart wel bij een flinke dosis superfoods. Ze wassen hun haar met avocado en bij quinoakorrels in yoghurt denken ze niet aan een toetje maar aan een gezichtsmaskertje. En dat zit dan allemaal in hele dure potjes. Maar heeft het ook effect? Twee dermatologen bespreken het nut van enkele populaire middeltjes die superfoods bevatten. Himalayazout Een gewild ingrediënt van dure scrubmiddelen is Himalayazout. Het zou de bloedcirculatie stimuleren en ontstekingen en een opgeblazen gevoel verminderen. Onzin, zeggen de dermatologen. Er is geen enkel bewijs dat een scrub met Himalayazout ontgiftend werkt en meer effect heeft dan gewone scrubmiddelen. Een gezichtsmasker met quinoa Vol vitamines en mineralen en erg hydraterend is de claim. Het is makkelijk zelf te maken door yoghurt te mengen met quinoa. Het scrubt weliswaar de huid een beetje, die harde quinoakorrels, maar dat is het dan ook wel, denken de twee artsen. Conditioner met Avocado In steeds meer shampoo's en conditioners zit avocado. Avocado's zijn zeker heel gezond, maar of al die vitamines werkelijk doordringen in je haar en dan iets goeds doen, dat betwijfelen de dermatologen. Deodorant met kokosnootolie Koskosnootolie heeft een licht ontstekingsremmende werking. Het kan de huid beschermen, hydrateren en verzachten. Maar het voorkomt niet dat er zweet vrij komt zoals sommige andere deodoranten wel doen.

Bron(nen):   Daily Mail      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  + je ruikt lekker naar je toetje als je klaar bent met die crap 😉

  Smeer niets op je huid of in je haar, dan wordt je een stuk strakker oud.
  Als we elke dag shampoo nodig hadden dan groeide het wel aan een boom.

  Ik gebruik alleen zeep op de 3 voor de hand liggende zones van het lichaam.
  Verder niets, al helemaal niet op mijn gezicht!!

  Shampoo heb ik wel, maar gebruik het alleen als ik aan het klussen ben geweest of zo.
  Met mijn baan komt er niet veel rotzooi in mijn haar wat ik er niet gewoon uit kan spoelen met lauw water.

 2. Kees Cornelder

  ‘Je bent om op te vreten’ klinkt nu opeens héél anders 🙂

 3. vandehoedenderand

  Gekkenwerk. Maarjaaaa, dit soort idioterie is natuurlijk al zo oud als de mensheid. In het ouwe Rome bijvoorbeeld deden ze nog veel gekkere dingen.

  Coke op je tampeloeres schijnt overigens ook goed te werken. In de zin van stimulerend. Kan evenzogoed een broodje aap zijn. Zelf nog nooit geprobeerd namelijk. Via de normale manier naar binnen gewerkt.

 4. Windows 8

  Himalayazout is gewoon lekker 😀

Reacties niet toegestaan