Kan het dan toch? Spaanse ebola-verpleegster knapt op

De Spaanse verpleegster die besmet is met ebola (de eerste persoon die het virus opliep buiten Afrika) is aan de beterende hand. De vrouw, Teresa Romero, een verpleegster van 44 jaar, kreeg een experimenteel middel toegediend en dat slaat aan. "Ze is er sinds gisteren  iets beter aan toe. Ze is bij bewustzijn, ze praat af en toe", zei een ziekenhuisbron . "Haar toestand verbetert, maar is nog steeds ernstig." De vrouw kan weer uit eigen beweging rechtop zitten.
De broer van Romero bevestigde gisterenavond dat ze "beter" is. "Ze heeft geen koorts meer", zei Jose-Ramon Romero aan La Sextra, een commerciële tv-omroep. "Hoewel ze ernstig ziek blijft, lijkt het erop dat er vooruitgang is. Het is nog steeds ernstig, maar stabiel. Dat geeft hoop." De Madrileense kreeg vrijdagavond een dosis van het experimentele geneesmiddel Zmapp. Er zijn geen voorraden van dat middel. Excalibur, de hond van Teresa, is dood gemaakt.

Bron(nen):   Ibitimes      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Zmirlap

  Mja met een dodenpercentage van 60 a 90 procent, lijkt het me vrij logisch dat er ook mensen beter worden….

  • meesan

   Precies. En goede, algemene medische verzorging helpt ook een hoop. Een infuus om voldoende vocht binnen te krijgen bijvoorbeeld.

   (in antwoord op Zmirlap)

Reacties niet toegestaan