Borstendokter Robindrenath ‘Rock’ G. verminkte borsten van 10 vrouwen

Bij de rechtbank in Den Haag begint vandaag om 09.00 uur de strafzaak tegen de zogenoemde borstendokter Robindrenath 'Rock' G. Hij zou tijdens operaties tien patiënten hebben verminkt. De man gaf zich uit als plastisch chirurg van de Citykliniek in Den Haag, terwijl hij van huis uit gynaecoloog was. De slachtoffers hielden aan de operaties veel pijn, lelijke littekens en vervormingen over. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem ook van oplichting omdat hij zichzelf aanprees als een deskundig borstchirurg. Het gaat om zaken uit 2008 en 2009. Rock G. deed vooral borstoperaties, maar voerde ook andere behandelingen uit, zoals schaamlipcorrecties en ingrepen aan armen en gezicht. Hij deed dat in een ongeschikte, onhygiënische operatiekamer. De 'borstendokter' werd definitief uit zijn ambt gezet, nadat hij eerder beroep had aangetekend tegen zijn uitsluiting door het Medisch Tuchtcollege. Maar de hoogste tuchtrechter van het college verwierp dat bezwaar.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Waarom dat balkje? Iemand die mensen dit soort dingen aandoet zou door iedere potentiele patient herkend moeten kunnen worden.

 2. Windows 8

  10 patienten zegt u ?
  “Justitie kreeg 120 klachten van vrouwen die verkeerd waren behandeld door Rock G., met soms gruwelijke resultaten.”
  http://www.medicalfacts.nl/2010/12/03/zelfverklaard-esthetisch-chirurg-rock-g-van-haagse-citykliniek-moet-schade-vergoeden/

  Ergste is, zulke beulen gaan gewoon in een ander land verder. Schorsing geldt enkel voor NL

Reacties niet toegestaan