Wat je tegen een verkoudheid kan doen

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
maandag, 10 november 2014 om 17:59
verkoudheid
Met de onderstaande tips van kan ook jij deze winter een verkoudheid voorkomen.
  1. Was je handen
    Contact is één van de snelste manieren om een verkoudheid over te dragen. Mensen met een verkoudheid niezen of hoesten in hun handen en dragen het virus over op alles wat ze aanraken. Een gezond persoon die vervolgens dezelfde plek aanraakt (zoals een deurklink), kan zo ook het virus oppakken. Was je handen daarom zo vaak mogelijk met zeep en warm water en probeer ze altijd voor het eten en slapen te wassen.
  2. Desinfecteren
    Als het niet mogelijk is om je handen te wassen, biedt een desinfecteringsmiddel uitkomst. Ze kunnen de verspreiding van de griep voorkomen, doordat het virus kwetsbaar is voor de chemicaliën in het middel.
  3. Denk aan je gezondheid
    De beste manier om een verkoudheid te voorkomen is je algemene gezondheid bijhouden, zodat je immuunsysteem in een uitstekend conditie verkeert en de virussen eenvoudig kan bestrijden. Lichaamsbeweging en een gezond dieet zijn effectiever dan medicijnen of behandelingen.
  4. Hou je aan de feiten
    Zo wordt je niet verkouden wanneer je naar buiten gaat met nat haar en is het ondertussen algemeen bekend dat kou zelf je geen verkoudheid oplevert, maar dat het je wel extra vatbaar kan maken.
  5. Een griepprik
    Ten slotte kun je ook kiezen voor een griepprik, deze bouwt extra weerstand op tegen de ernstigste griepvirussen. Essentieel voor mensen met een onderliggende gezondheidstoestand die ze extra kwetsbaar maakt voor een verkoudheid, zoals mensen met diabetes, leverziekten, hart- of longproblemen, ouderen en zwangere vrouwen.
Bron(nen): The Mirror