10 extra redenen om te stoppen met roken

We weten allemaal dat roken de gezondheid van onze longen ernstig beschadigt. Het staat tegenwoordig immers op elke pakje sigaretten en ook volgens de media is roken zo ... schwalbe maken. Maar er zijn nog veel meer redenen om te stoppen met roken. Blogger Lauren Nance stelde een lijstje voor ons op. 1. Minder nerveus Veel rokers zeggen dat roken ze kalmeert, maar mensen die stoppen met roken zijn daarna veel minder nerveus. Ook zorgt roken voor een lichtelijke stressverhoging, nu is deze stijging nauwelijks merkbaar als je al rookt, maar stoppen met roken verlaagt de stress wel aanzienlijk. 2. Minder tandproblemen Rokers hebben een grotere kans op een tandvleesontsteking of gaatjes; je kan er zelfs mondkanker van krijgen. 3. Meer zin in seks Er bestaat een verband tussen roken en minder zin in seks. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen, dus mocht je problemen hebben met een laag libido dan is stoppen met roken wellicht een optie. 4. Goed voor de huid Door te roken verandert de kleur van de huid, gaat deze uitzakken en rimpelen, met name rond de lippen en ogen. 5. Volle haarbos Roken wordt bij mannen ook in verband gebracht met kaalheid. Daarnaast is ook stress een factor die voor kale plekken kan zorgen en hadden we al besproken dat rokers meer stress ervaren. 6. Beter humeur Volgens een onderzoek van Brown University kan stoppen met roken je gelukkiger maken. Niet alleen waren deelnemers aan het onderzoek gelukkiger als ze stopten met roken, uit het onderzoek bleek ook dat mensen die weer begonnen met roken nog ongelukkiger werden dan voor ze stopten. 7. Langer leven Volgens een studie uit 2012 in The Lancet leven vrouwen tot een decennium langer als ze stoppen met roken. Zelfs lichte rokers hebben een hogere kans op een vroegtijdige dood dan niet-rokers. 8. Kinderen De kans om zwanger te raken neemt toe als je stopt met roken. Volgens NBC News hebben vrouwen die roken een 60% hogere kans om onvruchtbaar te worden dan niet-rokers. Ook neemt bij rokers de kans op een miskraam toe. 9. Eten Als roker kun je niet optimaal genieten van al het lekkere eten dat deze wereld te bieden heeft; rokers hebben namelijk minder smaakpapillen dan niet-rokers. 10. Verkoudheid Zelfs een verkoudheid komt harder aan bij rokers; het immuunsysteem van rokers reageert namelijk overmatig op virussen.

Bron(nen):   Atlanta Daily World      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  10 is onzin; Rokers hebben juist een verhoogd afweersysteem, Dat is namelijjk altijd hard aan het werk.
  2: De problemen met tandvlees beginnen pas echt als je stopt met roken.
  1: Man, wat een rust die peuk.

  Anyway toch blij dat ik er na al die jaren vanaf ben 😉

  • Jo

   Nou ik niet, ben 25 kilo aangekomen en het gaat er met geen mogelijkheid meer vanaf en als ik nou een grote eter was of erger een snoeper dan ok zou het mijn eigen schuld zijn maar ik ben geen van beide, daarnaast heb ik mij nog nooit zo ziek gevoeld als de laatste 18 jaar sinds ik niet meer rook. Ik wou dat ik nooit was gestopt met roken.

   (in antwoord op harrr)
   • harrr

    ik ben afgevallen na het stoppen. het is meer dan alleen stoppen om je beter te voelen. eetpatroon drastisch wijzigen, bewegen… zou het toch proberen, gaat niet eens om minder eten maar anders eten

    (in antwoord op Jo)
 2. DJ Flubbel

  Check ook mijn youtube film met 10 redenen om te stoppen met roken! https://www.youtube.com/watch?v=ZFxwmJdwRbI Pas op, kan schokkende beelden bevaten!

Reacties niet toegestaan