Vollere vrouwen krijgen slimmere kinderen

Vrouwen met vollere dijen, heupen en billen zorgen ervoor dat hun baby intelligenter wordt. Volgens wetenschappers spelen deze vetophopingen een vitale rol in het stimuleren van de ontwikkeling van de hersenen van pasgeborenen via de borstvoeding. Professor Will Lassek, epidemioloog aan de Universiteit van Pittsburgh - Pennsylvania, leidde het onderzoek en verklaart: 'Het vet in deze gebieden vormt een depot voor het opbouwen van de hersenen van een baby.' 'Er is veel vet nodig om een zenuwstelsel te maken en het vet in deze gebieden is ook verrijkt met DHA (docosahexaeenzuur), een bijzonder belangrijk onderdeel van de menselijke hersenen (...) Het lijkt alsof vrouwen zo geëvolueerd zijn dat ze deze vetten ophopen en vasthouden totdat er een baby komt.' Dat extra vet verliest een vrouw weer als ze borstvoeding geeft. David Bainbridge, een reproductief bioloog aan de universiteit van Cambridge, bestudeerde ook de vrouwelijke vorm van het lichaam en stelt dat de nieuwste bevindingen kunnen verklaren waarom mannen vrouwen met weelderige vormen aantrekkelijker vinden: hun kinderen zijn waarschijnlijk sterker en slimmer en hebben daardoor een grotere kans om te overleven.

Bron(nen):   Het Nieuwsblad      

18 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  DAT verklaart de superkonten in Afrika dus …

 2. Burgermans

  Volgens mij is het precies andersom: Chinese en Japanse vrouwen hebben amper vetophopingen, toch hebben ze daar het hoogste IQ.

  • Windows 8

   ” Docosahexaeenzuur (DHA) of 22:6(ω-3) is een polyonverzadigd vetzuur dat behoort tot de klasse van de omega 3-vetzuren. Chemisch gezien is DHA een carbonzuur met een keten van 22 koolstofatomen en zes cis-dubbele bindingen. De eerste dubbele binding staat op de derde koolstof, te beginnen met het einde van de keten (omega), vandaar omega 3.”
   Vis dus 😉

   (in antwoord op Burgermans)
  • meesan

   In veel Aziatische landen hechten ze veel belang aan onderwijs en hoge cijfers. Die mensen hebben niet persé een hoger IQ, ze werken vooral harder. Dat begint al op de kleuterschool en gaat door tot de universiteit. Zo af en toe valt er letterlijk één dood neer van uitputting. Ook plegen daar regelmatig leerlinge zelfmoord vanwege de druk of vanwege een slecht cijfer. Je met kei- en keihard studeren door een opleiding werken is iets anders dan een hoog IQ hebben.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Chinezen hebben wel degelijk een hoger IQ dan blanken en zwarten.

    (in antwoord op meesan)
    • meesan

     Flauwekul, want je kan IQtestscores van verschillende landen niet met elkaar vergelijken omdat er altijd culturele componenten in zitten. Bovendien kan je bij een IQ nooit bepalen welk deel aangeboren is en welk deel aangeleerd. Aangezien oefening kunst baart maakt wat je in je jonge jaren aangeboden hebt gekregen nogal wat uit op je IQscore. Hongkong presteert bijzonder goed op onderwijsgebied, maar dat zit hem vooral in het keiharde werken.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dat ben ik niet met u eens. Je kunt wel degelijk meten hoe intelligent mensen zijn onafhankelijk van culturele componenten.

      (in antwoord op meesan)
     • meesan

      Dat hoef je ook niet met mij eens te zijn, maar feit is dat het zelfs met non verbale tests nog lastig is om het complete IQ te meten onafhankelijk van culturele achtergrond. Je zou kunnen stellen dat fluïde intelligentie meer een aangeboren eigenschap kan zijn dan gekristalliseerde intelligentie, maar al voor een kind in staat is om wat voor IQtest dan ook te ondergaan heeft het al zoveel culturele invloed meegekregen dat ook dat nooit zuiver kan zijn.

      Nog een statistisch dingetje: het gemiddelde IQ van een volk is altijd 100.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Niet echt, het gemiddeld IQ in Hong Kong is 107 terwijl het gemiddeld IQ in Equatoriaal Guinee 59 is.
      Moedertje Natuur trekt zich niets aan van politiek-correcte opvattingen.

      (in antwoord op meesan)
    • Overseasz

     Welke wetenschappelijke bewijzen zijn daarvoor?!

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Gewoon metingen. Google maar op “Average IQ of Countries”

      (in antwoord op Overseasz)
     • ernie

      Dat heeft Unser Burgermansch uit onderzoek van Dr. French en dus is het een wetenschappelijk feit en hoeft ie jou dat niet te bewijzen. Daarom hoeft B. uberhaupt niks te bewijzen: hij baseert zich namelijk op keiharde wetenschappelijke bewijzen van Dr. French.

      (in antwoord op Overseasz)
 3. AT

  In Tokkiebuurten zie je veel “volle” vrouwen maar doorgaans weinig concentratie van IQ. Er zit dus een hiaat in de theorie.

  • Windows 8

   Nee hoor, de reden is duidelijk : D

   “David Bainbridge, a reproductive biologist at Cambridge University and author of the upcoming book Curvology: The Origins and Power of Female Body Shape

   (in antwoord op AT)
  • meesan

   Die hebben dan misschien voornamelijk buikvet, daar word je niet slimmer van.

   (in antwoord op AT)
 4. Overseasz

  Altijd al geweten, pure intuitie vanaf m’n 3e kleuter-jaar. Want wat is er nou zaliger om te zoenen dan een mooie (grote) ronde zachte meisjes/vrouwenbips;)
  Gelukkig dacht mijn buurmeisje er net zo over..

Reacties niet toegestaan